1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Is og sorbet>
  5. Sorbet med citron

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Sirup: Kom vand i en gryde og bring det i kog ved middel varme.

4.

Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.

5.

Sæt gryden med sirup i køleskabet. Siruppen skal være så kold, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.

6.

Skyl citronerne, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.

7.

Skær citronerne over, og pres saften ud af dem, til du har 1 deciliter. Se videoen.

8.

Skyl spinaten og lad den dryppe af i et rent viskestykke.

9.

Kom sirup, citronsaft, citronskal og spinat i en blender. Blend det i mindst 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender. Massen skal være helt grøn, og der må ikke være nogen klumper i den. Kom den blendede sirup i en stor skål. Se videoen.

10.

Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Kom flormelis i, og pisk det hele til en god guf. Se videoen.

11.

Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i skålen med sirup med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.

12.

Kom den færdige blanding op i en plastikboks. Sæt låg på og stil boksen i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.

13.

Sorbet skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.

14.

Den grønne citronsorbet er meget blød og cremet i konsistensen og skal spises så snart, den er taget ud af fryseren.

Næringsindhold per portion

Energi: 707 kJ / 169 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 97 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Inspiration

Samlet tid: 740 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min