
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Sorbet med citron
Sorbet med citron
Samlet tid: 770 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Svær

Lav din egen hjemmelavede limonadeis. Citron giver isen den helt rigtige limonade-is-smag og en hemmelig surprise ingrediens (du gætter det aldrig!) giver den flotte grønne farve uden at sabotere den lækre smag. Opskriften giver cirka 750 ml. sorbet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sorbet med citron
Sukkervand:
2 dl. vand
125 g. sukker
Citronpuré:
2-3 citroner, økologiske
50 g. spinat
33 g. pasteuriseret æggehvide
3 spsk. flormelis

Vand

Sukker

Citron økologisk

Spinat

Æggehvider (pasteuriserede)

Flormelis
Køkkenredskaber til sorbet med citron
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 lille gryde
1 grydeske
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citronpresser
1 viskestykke
1 blender
2 mellem store skåle
1 håndmixer
1 dejskraber
1 plastikboks med tætsluttende låg til fryseren

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Lille gryde

Grydeske

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv

Citruspresser

Viskestykke

Blender

Mellem skål

Håndmixer

Dejskraber

Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sukkervand:
3.
Kom vand i en gryde og bring det i kog ved middel varme.
4.
Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.
5.
Sæt gryden med sukkervandet i køleskabet eller på køkkenbordet. Sukkervandet skal blive så koldt, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.
Citronpuré:
6.
Skyl citronerne, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.
7.
Skær citronerne over, og pres saften ud af dem, til du har 1 deciliter. Se videoen.
8.
Skyl spinaten og lad den dryppe af i et rent viskestykke.
9.
Kom sirup, citronsaft, citronskal og spinat i en blender. Blend det i mindst 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender. Massen skal være helt grøn, og der må ikke være nogen klumper i den. Kom den blendede sirup i en stor skål. Se videoen.
10.
Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Kom flormelis i, og pisk det hele til en god guf. Se videoen.
11.
Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i skålen med sirup med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.
Frys sorbeten:
12.
Kom den færdige blanding op i en plastikboks. Sæt låg på og stil boksen i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.
13.
Sorbet skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.
14.
Den grønne citronsorbet er meget blød og cremet i konsistensen og skal spises så snart, den er taget ud af fryseren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 707 kJ / 169 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer