1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Valentinsdag>
  6. Valentins-fastelavnsboller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

4.

Vandbakkelser: Kom vand, smør, salt og sukker i en tykbundet gryde. Tænd for middel varme, og lad smørret smelte. Se videoen.

5.

Når smørret er smeltet og vandet bruser, skal du skrue ned for varmen, og tilsætte alt mel på én gang. Rør straks, så du får lavet en opbagning, og bagt melet af. Det kræver muller! Massen bliver tykkere og tykkere, imens du rører. Fortsæt med at røre i cirka 3 minutter i hele gryden, til du har en blank, samlet dej.

6.

Tag gryden af varmen, og hæld dejen over i en skål. Lad vandbakkelses-dejen køle af i 5-10 minutter.

7.

Tilsæt et æg ad gangen til dejen. Slå et æg ud i en kop, og pisk ægget godt ind i dejen ét ad gangen. Brug en håndmixer til at piske hvert æg omhyggeligt ind i hele dejen, inden du tilsætter det næste æg. Dejen må gerne klumpe, mens du pisker. Fortsæt sådan med de næste æg. Se videoen.

8.

Når dejen “kravler” op ad piskeriset, mens du pisker, så er vandbakkelses-dejen perfekt. Dejen skal være blød og luftig, men fast nok til, at den kan sprøjtes ud.

9.

Kom bagepapir på en bageplade. Lim bagepapiret fast til bagepladen med en lille smule dej. Så glider bagepapiret ikke rundt, når du former dine vandbakkelser.

10.

Fold en sprøjtepose halvt ned over din hånd og brug en dejskraber til at fylde vandbakkelses-dejen i. Fold posen op igen, og pres dejen ned mod spidsen. Brug en poseklemme til at holde dejen nede i posen. Klip et hul i spidsen af posen på cirka 2 centimeter. Se videoen.

11.

Lav 6-8 vandbakkelser af dejen på bagepapiret med god afstand imellem hver. Sprøjt dem ud, som et sneglehus, så du starter i midten og sprøjter ud af i en cirkel-bevægelse.

12.

Bag vandbakkelserne i ovnen i cirka 25 minutter, eller til de er gyldne. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da vandbakkelserne falder sammen, når ovnen åbnes. Lad vandbakkelserne køle af på en rist. Se videoen.

13.

Hindbærflødeskum: Hæld de frosne hindbær i en lille gryde. Tænd for gryden på middel varme, og kog dem 1-2 minutter. Rør rundt med en spiseske, så de ikke brænder på. Lad hindbærene køle af, mens du pisker flødeskum.

14.

Kom piskefløde, flormelis, vaniljesukker og i en stor skål, og brug en håndmixer til at piske det, til skummen danner små toppe.

15.

Kom de afkølede hindbær op i skålen, og vend det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.

16.

Vælg din yndlings-tyl og brug den til at måle, hvor du skal klippe hullet i spidsen af sprøjteposen. Kom tyllen ned i sprøjteposen, så den titter ud af hullet. Se videoen.

17.

Fold sprøjteposen halvt ned, og hold med den ene hånd, mens du bruger en dejskraber til at komme flødeskummen i.

18.

Pynt: Rul fondanten flad med en kagerulle, og skær hjerter med en lille skarp kniv, eller stik dem ud med hjerteudstikkere.

19.

Skær vandbakkelserne over med en brødkniv, og sprøjt bunden med flødeskummen, til der er cirka 2 centimeter flødeskum i dem. Kom toppen på.

20.

Brug en si til at drysse dem med flormelis. Du kan også pynte med tyk glasur og krymmel, eller hvad du nu kan lide.

21.

Pynt fastelavnsbollerne med hjerterne af fondant.

Næringsindhold per portion

Energi: 1844 kJ / 411 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 61 %

Heraf mættet fedt: 19 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vandbakkelsesdej, røre

Vandbakkelsesdej, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Vandbakkelse, sprøjte på bageplade

Vandbakkelse, sprøjte på bageplade

Vandbakkelse, bage

Vandbakkelse, bage

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjtepose

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min