1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Lynhurtig chokolademousse

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen fint, og kom den i en lille skål. Klik på video og se, hvordan du hakker chokolade. Se videoen.

4.

Kog vand i en elkedel. Hæld 1 ¼ dl. kogende vand op i skålen med chokolade. Bland eventuelt ¼-½ deciliter saft i vandet.

5.

Rør rundt med en ske, til chokoladen er helt smeltet, og der ikke er flere klumper i.

6.

Lav et isbad: Fyld en stor skål med isterninger. Kom salt i skålen, og rør rundt.

7.

Sæt skålen med den smeltede chokolade oven i isbadet. Pas på, der ikke kommer saltvand ned i chokoladen.

8.

Tag en håndmixer. Pisk i chokoladen, til den begynder at blive tyk.

9.

Kom chokolade-moussen over i små serveringsskåle eller glas, og pynt med bær.

Næringsindhold per portion

Energi: 1330 kJ / 318 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 9,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 210 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min