- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fish n' chips
Fish and chips
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis fish and chips med med hjemmelavet remoulade og ketchup eller brug den færdige. Og server kun dine fish n chips i avispapir, der er beregnet til mad. De rigtige aviser har tryksværte, der ikke er gode for maden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fish n' chips
Chips
1 ½ kg. kartofler
2 ¼ kg. kartofler
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
Fisk
450 g. torsk, filet
675 g. torsk, filet
225 g. torsk, filet
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dl rasp
1 ½ dl rasp
½ dl rasp
2 æg
3 æg
1 æg
25 g. smør
37 g. smør
12 g. smør
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Salt
Torsk
Hvedemel
Peber
Rasp
Æg
Smør
Køkkenredskaber til fish n' chips
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 bageplade
1 bagepapir
1 grydeske
3 dybe tallerkner
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
2 tallerkner
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bageplade
Bagepapir
Grydeske
Dyb tallerken
Gaffel
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Vask, eller skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2140 kJ / 510 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt 4,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer