- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Tarteletter med skinke
Tarteletter med skinke
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tarteletter er en klassiker til påskefrokosten, julefrokosten eller endda som aftensmad. Her får du en nem opskrift på tarteletter med skinke, ærter og gulerødder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tarteletter med skinke
Tarteletfyld
300 g. gulerødder
450 g. gulerødder
150 g. gulerødder
5 dl. vand
7½ dl. vand
2½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
250 g. ærter
375 g. ærter
125 g. ærter
300 g. skinke (i strimler eller tern)
450 g. skinke (i strimler eller tern)
150 g. skinke (i strimler eller tern)
1 dl. madlavningsfløde (4%)
1½ dl. madlavningsfløde (4%)
½ dl. madlavningsfløde (4%)
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
30 g. mel
45 g. mel
15 g. mel
evt. ekstra salt (til at smage fyldet til)
evt. ekstra salt (til at smage fyldet til)
evt. ekstra salt (til at smage fyldet til)
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 knivspids peber
Derudover:
12 tarteletskaller
18 tarteletskaller
6 tarteletskaller
evt. frisk persille til pynt
evt. frisk persille til pynt
evt. frisk persille til pynt
Gulerod
Vand
Salt
Ærter
Skinkestrimler
Madlavningsfløde
Smør
Hvedemel
Peber
Tarteletskaller
Persille
Køkkenredskaber: til tarteletter med skinke
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellemstor gryde
1 røreske
1 lille skål
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Mellem gryde
Røreske
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tarteletfyld:
3.
Læg smørret frem på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.
4.
Vask gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.
5.
Skær gulerødderne i små tern. Se videoen.
6.
Kom vandet i gryden, og bring det i kog ved høj varme. Skru ned til middelvarme.
7.
Kom salt og gulerødder i vandet, og kog dem i 5 minutter.
8.
Hæld ærter, skinketern og madlavningsfløde i gryden, og lad det koge med i 3 minutter.
9.
Ælt imens smør og mel sammen til en smørbolle i en lille skål.
10.
Kom klumper af smørbollen i gryden lidt ad gangen, mens du rører rundt. På den måde jævner du sovsen.
11.
Smag tarteletfyldet til med salt og peber.
12.
Skru ned på svag varme, mens du varmer tarteletskallerne.
Servering af tarteletterne:
13.
Varm tarteletskallerne i ovnen, som der står på pakken.
14.
Server tarteletterne med skinkefyldet, mens det hele er lunt. Pynt eventuelt med frisk persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2501 kJ / 598 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 17 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer