Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tarteletfyld:

3.

Læg smørret frem på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.

4.

Vask gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.

5.

Skær gulerødderne i små tern. Se videoen.

6.

Kom vandet i gryden, og bring det i kog ved høj varme. Skru ned til middelvarme.

7.

Kom salt og gulerødder i vandet, og kog dem i 5 minutter.

8.

Hæld ærter, skinketern og madlavningsfløde i gryden, og lad det koge med i 3 minutter.

9.

Ælt imens smør og mel sammen til en smørbolle i en lille skål.

10.

Kom klumper af smørbollen i gryden lidt ad gangen, mens du rører rundt. På den måde jævner du sovsen.

11.

Smag tarteletfyldet til med salt og peber.

12.

Skru ned på svag varme, mens du varmer tarteletskallerne.

Servering af tarteletterne:

13.

Varm tarteletskallerne i ovnen, som der står på pakken.

14.

Server tarteletterne med skinkefyldet, mens det hele er lunt. Pynt eventuelt med frisk persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 2501 kJ / 598 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 17 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min