
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelsuppe
Ingredienser
2 porrer
3 porrer
1 porre
½ knoldselleri
2 store kartofler
3 store kartofler
1 stor kartoffel
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
1 hønsebouillon-terning
1 ½ hønsebouillon-terning
½ hønsebouillon-terning
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 kinvspids salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
½ dl madlavningsfløde
¾ dl madlavningsfløde
¼ dl madlavningsfløde
Til pynt
½ bundt persille
¾ bundt persille
¼ bundt persille
½ bundt purløg
¾ bundt purløg
¼ bundt purløg

Porre

Kartoffel

Smør

Hønsebouillon

Vand

Salt

Peber

Madlavningsfløde

Persille

Purløg
Køkkenredskaber til kartoffelsuppe
1 måleske
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 blender
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
4 dybe tallerkener
6 dybe tallerkener
2 dybe tallerkener

Måleskeer

Grydeske

Lille skarp kniv

Skærebræt

Mellem gryde

Blender

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skær toppen og roden af porrerne, og skyl dem under rindende vand. Skær porrerne i 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.
Skær toppen og roden af porren, og skyl den under rindende vand. Skær porren i 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.
4.
Vask sellerien, og skær den i tern. Se videoen.
5.
Vask kartoflerne og skræl dem. Skær dem derefter i tern.
Vask og skræl kartoflen og skrær den derefter i tern.
6.
Kom smørret i gryden, og smelt det.
7.
Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Se videoen.
8.
Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
9.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
10.
Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Se videoen.
11.
Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
12.
Smag suppen til med salt og peber.
13.
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint.
Se videoen.
Se videoen.
14.
Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 772 kJ / 185 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer