1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Kartoffelsuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær toppen og roden af porrerne, og skyl dem under rindende vand. Skær porrerne i 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.
Skær toppen og roden af porren, og skyl den under rindende vand. Skær porren i 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.

4.

Vask sellerien, og skær den i tern. Se videoen.

5.

Vask kartoflerne og skræl dem. Skær dem derefter i tern.
Vask og skræl kartoflen og skrær den derefter i tern.

6.

Kom smørret i gryden, og smelt det.

7.

Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Se videoen.

8.

Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.

9.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.

10.

Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Se videoen.

11.

Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.

12.

Smag suppen til med salt og peber.

13.

Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint.
Se videoen.

14.

Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.

Næringsindhold per portion

Energi: 772 kJ / 185 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 4,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Blende Suppe

Blende Suppe

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min