
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Tærtemuffins med blomkål
Tærtemuffins med blomkål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Små, hurtige tærter bagt i muffinsform lige til at komme i madpakken. Opskriften er med kylling og blomkål, men du kan selvfølgelig komme alt muligt andet i, hvis du har lyst.
Opskriften giver cirka 12 tærte-muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærtemuffins med blomkål
Ingredienser
100 g. blomkål
1 rulle tærtedej
50 g. kylling i tern
3 æg
1 dl. mælk
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. tørret timian
2 spsk. olie

Blomkål

Færdig tærtedej

Kyllingetern

Æg

Mælk

Salt

Peber

Timian (frisk)

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til tærtemuffins med blomkål
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Metal-muffinform med 12 huller
1 bagepensel
1 kagerulle
Bagepapir
1 kop
1 lille skål
1 gaffel
1 spiseske
1 bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Metal muffinsform

Bagepensel

Kagerulle

Bagepapir

Kop

Lille røreskål

Gaffel

Spiseske

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Skyl blomkålen, og skær den i små buketter, som passer ned i hullerne i en muffinform med 12 huller.
5.
Kom lidt olie i hver tærteform, og smør det rundt med en pensel, så dejen ikke hænger fast i formen.
6.
Pak tærtedejen ud. Læg den med bagepapiret nedad, og læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul den ekstra tyndt ud.
7.
Kom tærtedejen oven på muffinsformene, og mas den ned i alle huller. Start toppen af. Så du har 12 lommer til at komme dit fyld til tærtemuffins i.
8.
Fordel kyllingetern og blomkål i formene.
Æggemasse:
9.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en lille skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
10.
Kom mælk, salt, peber og eventuelt tørret timian skålen med æggene, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
Saml tærtemuffins:
11.
Fordel æggemassen over fyldet i formene, så de er fyldt cirka ⅔ op med æggemasse.
12.
Bag dine tærte-muffins i ovnen i 15-20 minutter, til æggemassen er stivnet, dejen er gylden og sprød i kanten.
13.
Skær tærterne fri fra formen og lad dem køle af på en rist inden servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 485 kJ / 116 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt 3,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer