Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtedej:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Kom alle ingredienserne til tærtedejen i en stor skål eller en foodprocessor, og rør dem sammen til en ensartet masse.

5.

Tryk dejen sammen uden at ælte den. Smør en tærteform med olie.

Tryk dejen sammen uden at ælte den. Smør tærteformene med olie.

6.

Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.

Tryk tærtedejen ud i tærteformene med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.

7.

Læg eventuelt bagepapir med tørrede bønner på dejen i tærteformen, så tærten ikke hæver under forbagningen.

Læg eventuelt bagepapir med tørrede bønner på dejen i tærteformene, så tærterne ikke hæver under forbagningen.

8.

Forbag tærtebunden i 10 minutter. Tag den ud af ovnen, når den er færdige. Lad ovnen forblive tændt. Tilbered fyldet imens.

Forbag tærtebundene i 10 minutter på to plader eller riste i ovnen. Tag dem ud af ovnen, når de er færdige. Lad ovnen forblive tændt.

Fyld:

9.

Kom baconskiverne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 10 minutter. Lad dem derefter køle af.

10.

Skyl pastinakkerne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

11.

Vask butternut-squashen. Skær butternut-squashen midt over. Skær den i fire stykker i alt. Tag frøene ud med en ske. Se videoen.

Vask butternut-squashene. Skær butternut-squashene midt over. Skær hver i fire stykker i alt. Tag frøene ud med en ske. Se videoen.

Vask butternut-squashen. Skær butternut-squashen midt over. Skær den i fire stykker i alt. Tag frøene ud med en ske. Se videoen.

12.

Riv to af stykkerne, og gem de to andre til en anden opskrift. Se videoen.

Riv stykkerne. Se videoen.

Riv et stykke, og gem de tre andre til en anden opskrift. Eller bag dem ved siden af tærten i et lille fad med lidt olie. Se videoen.

13.

Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe. Se videoen.

Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe. Se videoen.

Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe. Se videoen.

14.

Kom olie på en pande, og varm den op til middel varme. Kom forårsløg på panden, og svits i 2 minutter. Hæld dem over på tærtebunden.

15.

Kom butternut-squash og pastinakker på panden, og svits i 6 minutter. Rør rundt undervejs.

Kom butternut-squash og pastinakker på panden, og steg i 8 minutter. Rør rundt undervejs.

16.

Tilsæt salt og peber, og sæt panden til at køle af.

Æggemasse:

17.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

18.

Kom creme fraiche, salt, peber og muskatnød ned i skålen til æggene. Pisk det hele let sammen.

19.

Kom de svitsede grøntsager over i skålen til æggemassen, og bland det sammen.

20.

Fordel æggeblandingen ovenpå den forbagte tærtedej.

21.

Hak den steget bacon, og stykkerne på toppen af grøntsagsfyldet. Drys med revet ost.

22.

Bag tærten i 30 minutter, eller til æggemassen er stivnet, og tærten er gylden.

Pynt og tilbehør:

23.

Skyl peberfrugterne, og skær stykker af som ører og næse. Se videoen.

24.

Tag en skive ost. Skær den ud som en cirkel på cirka 3 centimeter til øjne. Brug eventuelt et lille glas eller en udstikker-ring.

Tag to skiver ost. Skær dem ud som en cirkel på cirka 3 centimeter til øjne. Brug eventuelt et lille glas eller en udstikker-ring.

25.

Skyl purløgene, og klip 6 stykker ud til knurhår. Klip resten i små stykker på cirka 3 cm.  til ‘pels’.

Skyl purløgene, og klip 6 stykker ud til knurhår. Klip resten i små stykker på cirka 3 cm.  til ‘pels’. Gentag med næste tærte.

26.

Skær en oliven i halve til øjne. Skær en oliven i skiver til mund.

Skær oliven i halve til øjne. Skær oliven i skiver til mund.

27.

Varm brødet i ovnen.

28.

Brug resterne af peberfrugt som gnavegrønt sammen med fx gulerødder og agurk. Åh la la! siger Aristocats!

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Tærte i form

Tærte i form

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Butternut-græskar, skære

Butternut-græskar, skære

Græskar, rive

Græskar, rive

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Skære peberfrugt i strimler

Skære peberfrugt i strimler

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min