- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Tærte med laks
Tærte med laks og spinat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er tærte kedeligt, siger du? Så er det, fordi du aldrig har smagt dén her tærte med laks, spinat, røget laks og fetaost. Tænk over det. En skøn tærte med sprød bund, og smagen af laks og spinat - det er som om hver bid siger" hej, jeg er lækker og jeg ved det!"
Tip: Du kan bruge en færdig tærtedej, og du kan også lave dejen hurtigt i en foodprocessor.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med laks
Grov tærtedej:
2 ½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
½ tsk. salt
½ dl. olie
¾ dl. vand
1 spsk. olie (til at smøre formen)
Fyld:
200 g. frossen hakket spinat
1 spsk. vand
1 løg
2 tomater
200 g. røget laks
2 spsk. feta
Æggemasse:
5 æg
½ dl. mælk
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
Hvedemel
Grahamsmel
Salt
Olie - smagsneutral
Vand
Rapsolie
Spinat
Løg
Tomat
Laks (røget)
Fetaost
Æg
Mælk
Peber
Køkkenredskaber til tærte med laks
Evt. 1 foodprocessor
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 røreskål
1 røreske
1 decilitermål
1 spiseske
1 lille gryde
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tærtefad
1 kop
1 stor skål
1 piskeris
Foodprocessor
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Røreskål
Røreske
Decilitermål
Spiseske
Lille gryde
Si
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tærteform
Kop
Stor røreskål
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
4.
Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump. Du kan også bruge en foodprocessor.
5.
Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt. Se videoen.
6.
Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter.
7.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist.
Fyld:
8.
9.
10.
11.
Fyld tærten:
12.
13.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en skål. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2017 kJ / 482 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 7,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer