
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Tærter, salte>
- Tærte med laks
Tærte med laks og spinat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Er tærte kedeligt, siger du? Så er det, fordi du aldrig har smagt dén her tærte med laks, spinat, røget laks og fetaost. Tænk over det. En skøn tærte med sprød bund, og smagen af laks og spinat - det er som om hver bid siger" hej, jeg er lækker og jeg ved det!"
Tip: Du kan bruge en færdig tærtedej, og du kan også lave dejen hurtigt i en foodprocessor.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med laks
Grov tærtedej:
2 ½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
½ tsk. salt
½ dl. olie
¾ dl. vand
1 spsk. olie (til at smøre formen)
Fyld:
200 g. frossen hakket spinat
1 spsk. vand
1 løg
2 tomater
200 g. røget laks
2 spsk. feta
Æggemasse:
5 æg
½ dl. mælk
¼ tsk. salt
1 knivspids peber

Hvedemel

Grahamsmel

Salt

Olie - smagsneutral

Vand

Rapsolie

Spinat

Løg

Tomat

Laks (røget)

Fetaost

Æg

Mælk

Peber
Køkkenredskaber til tærte med laks
Evt. 1 foodprocessor
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 røreskål
1 røreske
1 decilitermål
1 spiseske
1 lille gryde
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tærtefad
1 kop
1 stor skål
1 piskeris

Foodprocessor

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Røreskål

Røreske

Decilitermål

Spiseske

Lille gryde

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Tærteform

Kop

Stor røreskål

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump. Du kan også bruge en foodprocessor.
5.
Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt. Se videoen.
6.
Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter.
7.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist.
Fyld:
8.
Kom spinaten i en gryde, og tilsæt 1 spiseske vand. Varm den ved middel varme, indtil spinaten er tøet helt op.
9.
Hæld spinaten op i en si. Pres vandet ud af spinaten ved at presse det imod sien med en grydeske. Pres, indtil der ikke drypper mere vand fra spinaten.
10.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
11.
Skyl tomaterne. Skær dem i tynde skiver.
Fyld tærten:
12.
Læg røget laks i bunden. Kom spinat og løg ovenpå laksen. Fordel tomatskiverne ovenpå igen. Smuldr fetaen henover.
13.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en skål. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
14.
Kom mælk, salt og peber i skålen med æggene. Pisk dem sammen til en ensartet masse. Se videoen.
15.
Hæld æggemassen over fyldet i tærteformen.
16.
Kom tærten i ovnen. Bag den i cirka 35 minutter. Stik en kniv ned i tærte, og tjek, om den er færdig. Hvis den stadig er våd, skal den have 5-10 minutter længere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2017 kJ / 482 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 7,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer