- >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Verdensmad >
- Europa >
- Fransk >
- Fransk løgtærte
Fransk løgtærte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium

Fransk løgtærte er opskriften på en rigtig fransk klassiker, der er lavet med løg, fløde og æg. Det er en traditionel ret fra regionen Lorraine i Frankrig, hvor den også kaldes quiche lorraine. Løgene karamelliserer i tærten, så de får en sød smag. Du kan spise fransk løgtærte både varm og kold, så den er rigtig god i madpakken dagen efter. ”Bon appetit !”
Tip: Du kan bruge en færdig tærtedej i stedet for at lave din egen. Servér løgtærten med grøntsagsstave eller en frisk gulerodssalat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk løgtærte
Tærtedej:
250 g. hvedemel
150 g. koldt smør
1 æg
4 spsk. koldt vand
Lidt tørrede bønner eller ris til forbagning af dejen
Tærtefyld:
500 g. løg
30 g. smør
3 æg
2 ½ dl. mælk
1 dl. madlavningfløde
1 tsk. peber
1 tsk. salt
1 tsk. revet muskatnød

Hvedemel

Smør

Æg

Vand

Løg

Mælk

Madlavningsfløde

Peber

Salt

Muskatnød
Køkkenredskaber til fransk løgtærte
1 tærteform (25 cm. i diameter)
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 store skåle
2 små skåle
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kagerulle
1 stegepande
1 paletkniv
1 spiseske
1 teske
Piskeris
1 gaffel
1 bageplade
Stanniol

Tærteform

Køkkenvægt

Decilitermål

Røreskål

Lille røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Kagerulle

Stegepande

Paletkniv

Spiseske

Teske

Piskeris

Gaffel

Bageplade

Stanniol
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedejen:
3.
Hæld mel i en skål. Hak smørret i små tern, og kom dem ned til melet. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Løgfyldet:
8.
Pil løgene, og skær dem over på midten. Skær løgene i tynde skiver.
9.
Tag en stegepande. Kom smør på stegepanden, og varm den op. Kom løgringene på stegepanden, og steg dem, til de er helt bløde, men ikke brune. Se videoen.
10.
11.
Hæld mælk og madlavningsfløde op i skålen med æg.
12.
Rulle tærtedej ud og forbage:
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Bage fransk løgtærte:
24.
25.
26.
Bag tærten i cirka 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden på toppen. ”Bon appetit !”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2110 kJ / 504 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt: 18,7 g. (ved 6 portioner)
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer