- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Tærte med bacon og æble
Tærte med kartofler, bacon og æble
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med bacon og æble
Tærtebund:
75 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
1 tsk. salt
100 g. smør
1 ½ spsk. vand
Fyld:
500 g. kartofler
Ca 1 l. vand
1 tsk. salt
200 g. løg
ca. 100 g. bacon i tern
200 g. æble
Evt. 50 g. revet ost
3 æg
2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
1 tsk. timian
1 tsk. salt
½ tsk. peber
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Smør
Vand
Kartoffel
Løg
Bacon i tern
Æble
Revet ost
Æg
Kærnemælk
Timian (frisk)
Peber
Køkkenredskaber til tærte med bacon og æble
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tærteform
1 gaffel
1 kartoffelskræller
1 mellemstor gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 dørslag
1 rivejern
1 røreske
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tærteform
Gaffel
Kartoffelskræller
Mellem gryde
Stegepande
Paletkniv
Kop
Dørslag
Rivejern
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
4.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
5.
6.
Fyld:
7.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Se videoen.
8.
Kom kartoflerne op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.
Fyld og bag tærte:
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1146 kJ / 274 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 8,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer