Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtebund:

3.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.

5.

Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.

6.

Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.

Fyld:

7.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Se videoen.

8.

Kom kartoflerne op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.

9.

Skræl løgene, og skær dem i tern.

10.

Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.

11.

Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt kærnemælk og rør rundt. Se videoen.

12.

Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.

13.

Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.

14.

Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.

Fyld og bag tærte:

15.

Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.

16.

Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.

Næringsindhold per portion

Energi: 1146 kJ / 274 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 8,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 80 min