![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Broccolitærte med bacon
Broccolitærte med bacon
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/ushl33vo/broccolitaerte-1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Den her lækre broccolitærte er fyldt med hytteost og toppet med bacon. Og den er både mættende og dejlig nem at lave.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til broccolitærte med bacon
Tærtebund:
140 g hvedemel
50 g grahamsmel
¼ tsk. salt
50 g smør
1 æg
2 spsk. vand
Fyld:
4 æg
250 g hytteost
4 dl yoghurt, ymer eller A38
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
1 broccoli (ca. 400 g)
4 skiver bacon
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/rbogbtb0/grahamsmel-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grahamsmel
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/b3igelaz/hytteost-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hytteost
![](/media/qi0fzlyx/yogurt1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Yoghurt naturel
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/q5sltmnl/broccholi.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Broccoli
![](/media/33gdrx3z/fdb-bacon_6.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bacon
Køkkenredskaber til broccolitærte med bacon
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 minihakker eller foodprocessor
1 lille skarp kniv
2 kopper
1 frysepose
1 mellem skål
2 gafler
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
1 tærteform (cirka 26-28 centimeter i diameter)
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/0swjhrox/foodprocessor-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Foodprocessor
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/z4khmclg/fdb-redskaber60.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Frysepose
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1aoj4ons/kagerulle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kagerulle
![](/media/t20aywq3/tærteform-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tærteform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en minihakker eller foodprocessor.
4.
Skær smørret i tern, og kom det op i minihakkeren. Blend, til konsistensen minder om revet parmesan.
5.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom vandet ned til ægget, og rør de to ting sammen. Kom blandingen ned til melet i minihakkeren. Se videoen.
6.
Blend igen, til dejen hænger sammen.
7.
Kom dejen i en frysepose, og læg den på køl i 30 minutter.
Fyld:
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det over i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder. Se videoen.
9.
Kom hytteost, yoghurt, salt og peber i skålen, og rør det sammen med en gaffel.
10.
Skyl broccolien, og del den i små buketter. Se videoen.
11.
Vend broccolien i tærtefyldet, og sæt det til side.
12.
Skær baconskiverne ud i mindre stykker, og læg også dem til side.
Tærtedej, fortsat:
13.
Forvarm ovnen til 200 grader.
14.
Rul tærtedejen ud, så den passer med tærteformen, og placer den så i formen. Se videoen.
15.
Skær evt. overskydende dej væk.
16.
Prik bunden med en gaffel, og bag tærtebunden i 5 minutter.
Samle tærte:
17.
Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld fyldet i.
18.
Fordel baconstykkerne på toppen af tærten.
19.
Bag broccolitærten i midten af ovnen i cirka 30 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2268 kJ / 542 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 11 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer