Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtebund:

3.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.

5.

Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.

6.

Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.

Fyld:

7.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Se videoen.

8.

Kom kartoflerne op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.

9.

Skræl løgene, og skær dem i tern.

10.

Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.

11.

Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt kærnemælk og rør rundt. Se videoen.

12.

Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.

13.

Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.

14.

Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.

Fyld og bag tærte:

15.

Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.

16.

Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.

Næringsindhold per portion

Energi: 1146 kJ / 274 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 8,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min