- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pizza, tærter og pandekager >
- Tærter >
- Tærte med bacon og æble
Tærte med kartofler, bacon og æble
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med bacon og æble
Tærtebund:
75 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
1 tsk. salt
100 g. smør
1 ½ spsk. vand
Fyld:
500 g. kartofler
Ca 1 l. vand
1 tsk. salt
200 g. løg
ca. 100 g. bacon i tern
200 g. æble
Evt. 50 g. revet ost
3 æg
2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
1 tsk. timian
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Smør

Vand

Kartoffel

Løg

Bacon i tern

Æble

Revet ost

Æg

Kærnemælk

Timian (frisk)

Peber
Køkkenredskaber til tærte med bacon og æble
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tærteform
1 gaffel
1 kartoffelskræller
1 mellemstor gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 dørslag
1 rivejern
1 røreske

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Tærteform

Gaffel

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Stegepande

Paletkniv

Kop

Dørslag

Rivejern

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
4.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
5.
6.
Fyld:
7.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Se videoen.
8.
Kom kartoflerne op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.
9.
10.
11.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt kærnemælk og rør rundt. Se videoen.
12.
13.
14.
Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.
Fyld og bag tærte:
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1146 kJ / 274 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 8,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer