Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtebund:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Bland grahamsmel, hvedemel, olie og salt i en foodprocessor eller skål. Tilsæt creme fraiche og/eller koldt vand, så dejen bliver samlet. Den skal ikke æltes.

5.

Smør en tærteform med olie. Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.

6.

Sæt tærten på en bagerist i ovnen. Forbag den i 15 minutter.

7.

Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen, og lad den køle af. Pensel den eventuelt med sammenpisket æg. Det gør bunden mere sprød.

Fyld med hakket porre:

8.

Skyl porrerne. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af. Skær den grønne del igennem på langs, og skyl porrerne for jordrester. Skær dem i ringe. Se videoen.

9.

Pil hvidløgene, og hak dem. Se videoen.

10.

Kom eventuelt porrerne og hvidløgene i en foodprocessor, og blend dem. Ellers kan du hakke dem på skærebrættet med en stor kniv.

11.

Varm olien i en gryde til høj varme, og svits porrer og hvidløg i cirka 5 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.

12.

Tag gryden af komfuret, og lad porrerne køle lidt af.

13.

Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en skål eller i foodprocessoren. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

14.

Kom mælk, majsmel, salt og peber ned til æggene. Pisk/blend ingredienserne sammen.

15.

Kom æggemassen over i gryden til porrerne. Rør fyldet sammen.

Bagning af tærte:

16.

Hæld æggemasse med porrerne i den forbagte tærtebund.

17.

Bag tærten i cirka 35 minutter, eller til du kan stikke en gaffel i tærten og se, at æggemassen er fast.

18.

Drys eventuelt revet ost på toppen til sidst, så det kan bage med de sidste 5-10 minutter.

19.

Server porretærten med brød og eventuelt en salat til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1747 kJ / 416 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 3,9 g

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Tærte i form

Tærte i form

Porrer

Porrer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min