- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Salater>
- Tabbouleh
Tabbouleh
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tabbouleh
Ingredienser
1 ½ dl couscous (fin) eller bulgur
2 ¼ dl couscous (fin) eller bulgur
¾ dl couscous (fin) eller bulgur
3 store håndfulde bredbladet persille
4 ½ store håndfulde bredbladet persille
1 ½ store håndfulde bredbladet persille
1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
1 ½ håndfuld mynte (kan udelades)
10 cherrytomater (ca. 150 g.)
15 cherrytomater (ca. 225 g.)
5 cherrytomater (ca. 75 g.)
½ agurk (ca. 80 g.)
¾ agurk (ca. 120 g.)
¼ agurk (ca. 40 g.)
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Couscous
Persille bredbladet
Mynte
Cherrytomat
Agurk
Forårsløg
Citron
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Køkkenredskaber til tabbouleh
1 lille gryde
2 store skåle
1 viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
Lille gryde
Stor røreskål
Viskestykke
Skærebræt
Urtekniv
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Couscous:
3.
Tabbouleh:
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 926 kJ / 221 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer