- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Salater >
- Tabbouleh
Tabbouleh
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Tabbouleh stammer fra Mellemøsten, og er en salat med couscous og en frisk smag af krydderurter. Retten kan spises alene til frokost, eller som tilbehør til fx kylling, tyrkiske frikadeller eller falafler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tabbouleh
Ingredienser
1 ½ dl couscous (fin) eller bulgur
2 ¼ dl couscous (fin) eller bulgur
¾ dl couscous (fin) eller bulgur
3 store håndfulde bredbladet persille
4 ½ store håndfulde bredbladet persille
1 ½ store håndfulde bredbladet persille
1 lille håndfuld mynte (kan udelades)
1 ½ håndfuld mynte (kan udelades)
10 cherrytomater (ca. 150 g.)
15 cherrytomater (ca. 225 g.)
5 cherrytomater (ca. 75 g.)
½ agurk (ca. 80 g.)
¾ agurk (ca. 120 g.)
¼ agurk (ca. 40 g.)
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Couscous

Persille bredbladet

Mynte

Cherrytomat

Agurk

Forårsløg

Citron

Olie - smagsneutral

Salt

Peber
Køkkenredskaber til tabbouleh
1 lille gryde
2 store skåle
1 viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 citruspresser

Lille gryde

Stor røreskål

Viskestykke

Skærebræt

Urtekniv

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Couscous:
3.
Tabbouleh:
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 926 kJ / 221 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer