Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Vask hokkaido-græskaret, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen. Se videoen.

4.

Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget.

5.

Kom græskar-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.

6.

Tag en lille gryde frem. Kom lagereddike, sukker og vand i gryden, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.

7.

Hæld eddikelagen over græskar-skiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.

8.

Lad græskar-skiverne trække i lagen i cirka 1 uge, og server dem derefter som tilbehør til for eksempel kød eller i en sandwich.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 09: Sådan skærer du græskar i både

Film 09: Sådan skærer du græskar i både

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min