![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Syltet græskar
Syltet græskar
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/j0imx43n/_mg_9670-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Syltede græskar er Japans svar på syltede agurker. Spis dem som tilbehør til aftensmaden.
Tip: syltet græskar kan holde sig i et lukket sylteglas i op til 6 måneder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til syltet græskar
Ingredienser
½ hokkaido-græskar
2 lauerbærblade
1 tsk. hele peberkorn
1 tsk. sennepskorn
5 dl. lagereddike
250 g. sukker
2 ½ dl. vand
![](/media/g0jeu24v/hokkaido_orange_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hokkaidogræskar (orange)
![](/media/cmanun1h/lauerbærblad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laurbærblad
![](/media/gxnjdc4r/fdb_-pebber_hel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberkorn
![](/media/moyomajy/sennep_gul-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sennepsfrø
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
Køkkenredskaber til syltet græskar
1 teske
1 decillitermål
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 sylteglas
1 lille gryde
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/ywujmbqi/patentglas-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sylteglas
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær græskar:
3.
Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Vask hokkaido-græskaret, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen. Se videoen.
Skold et sylteglas:
4.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget.
5.
Kom græskar-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.
Syltelage:
6.
Tag en lille gryde frem. Kom lagereddike, sukker og vand i gryden, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.
7.
Hæld eddikelagen over græskar-skiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.
8.
Lad græskar-skiverne trække i lagen i cirka 1 uge, og server dem derefter som tilbehør til for eksempel kød eller i en sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer