
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Græskarsuppe
Græskarsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloween-græskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnøddekerner på toppen.
Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.
Tip: Du kan også bruge et mindre græskar som hokkaido-græskar, hvor du også kan bruge skallen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarsuppe
Ingredienser:
1 hokkaido græskar, ca. 400 g. renset vægt
1 ½ hokkaido græskar, ca. 600 g. renset vægt
½ hokkaido græskar, ca. 200 g. renset vægt
2 løg
3 løg
1 løg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
200 g. røde linser eller gule flækærter
300 g. røde linser eller gule flækærter
100 g. røde linser eller gule flækærter
8-10 dl grøntsagsbouillon
12-15 dl grøntsagsbouillon
4-5 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet peber
1 ½ knivspids friskkværnet peber
½ knivspids peber
50 g. hasselnødder
75 g. hasselnødder
25 g. hasselnødder
2-3 håndfulde frisk koriander
3-4 håndfulde frisk koriander
1-2 håndfulde frisk koriander
Tilbehør:
Græsk yoghurt
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Græskar

Løg

Olie

Karry

Linser (røde)

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Hasselnødder

Koriander

Græsk yoghurt

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til græskarsuppe
1 køkkenvægt
1 decilitermål
4 måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 blender
1 stor skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Måleskeer

Stor skarp kniv

Skærebræt

Mellem gryde

Grydeske

Blender

Stor skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.
4.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
5.
Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.
6.
Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.
7.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
8.
Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i blenderen, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Se videoen.
Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i en blender, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Se videoen.
9.
Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.
10.
Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.
11.
Smag til med salt, peber og karry.
12.
Hak hasselnødderne. Se videoen.
13.
Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Se videoen.
14.
Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1835 kJ / 437 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer