Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.

4.

Pil løgene, og hak dem. Se videoen.

5.

Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt, de må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm igennem i 2 minutter.

6.

Tilsæt græskarstykkerne, røde linser og grøntsagsbouillon til gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.

7.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

8.

Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i blenderen, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Se videoen.
Du skal nu blende suppen. Få eventuelt hjælp af en voksen til at blende den. Brug enten en stavblender eller en blender. Hvis du bruger en blender, så hæld lidt af suppen i en blender, og blend den. Hæld den blendede suppe over i en stor skål. Se videoen.

9.

Gentag punkt 8, til al suppen er blendet.

10.

Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

11.

Smag til med salt, peber og karry.

12.

Hak hasselnødderne. Se videoen.

13.

Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak korianderen fint. Se videoen.

14.

Varm suppen igennem. Hæld varm suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1835 kJ / 437 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Blende suppe

Blende suppe

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min