
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Græskarmuffins
Græskarmuffins
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Bag 100 % dine græskarmuffins. Brug opskriften som en grunddej, og bland dit yndlingsfyld i. Du kan for eksempel bruge chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
Opskriften giver cirka 12 store græskarmuffins. Opkskriften passer til store, amerikanske muffinforme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarmuffins
Ingredienser:
340 g græskar
4 æg
300 g sukker
4 ½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl. olie
100 g chokolade eller andre smagsgivere

Græskar

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Olie

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til græskarmuffins
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 rivejern
1 kop
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber
24 papirmuffinforme

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Rivejern

Kop

Stor skål

Elpisker

Dejskraber

Muffinforme
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
4.
Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Se videoen.
5.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.
7.
Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
8.
Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
9.
Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
10.
Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
11.
Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.
12.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
13.
Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1661 kJ / 397 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 2,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer