Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

4.

Vask græskaret grundigt, og riv det (med skræl) på et rivejern. Se videoen.

5.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Se videoen.

6.

Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter. Se videoen.

7.

Bland mel og bagepulver i en skål og si det i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.

8.

Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.

9.

Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

10.

Hak chokoladen groft. Du kan også bruge nødder. Se videoen.

11.

Tilsæt chokolade og rør rundt. Du kan også bruge for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser eller jule-krydderier.

12.

Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.

13.

Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

14.

Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1711 kJ / 409 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Græskar, rive

Græskar, rive

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min