1. >
  2. Opskrifter>
  3. Højtider>
  4. Halloween>
  5. Græskarmuffins

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

4.

Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Se videoen.

5.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Se videoen.

6.

Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.

7.

Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.

8.

Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.

9.

Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

10.

Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.

11.

Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.

12.

Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

13.

Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1661 kJ / 397 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 2,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 13: Sådan river du græskar på et rivejern

Film 13: Sådan river du græskar på et rivejern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min