
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Græskarmuffins
Græskarmuffins
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Bag 100 % dine græskarmuffins. Brug opskriften som en grunddej, og bland dit yndlingsfyld i. Du kan for eksempel bruge chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
Opskriften giver 12 store græskarmuffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarmuffins
Muffins:
340 g græskar
4 æg
300 g sukker
4 ½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl. olie
100 g chokolade eller andre smagsgivere

Græskar

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Olie

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til græskarmuffins
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 rivejern
1 kop
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber
24 papirmuffinforme eller 12 amerikanske muffinsforme

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Rivejern

Kop

Stor skål

Elpisker

Dejskraber

Muffinforme
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
4.
Vask græskaret grundigt, og riv det (med skræl) på et rivejern. Se videoen.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter. Se videoen.
7.
Bland mel og bagepulver i en skål og si det i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
8.
Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
9.
Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
10.
Hak chokoladen groft. Du kan også bruge nødder. Se videoen.
11.
Tilsæt chokolade og rør rundt. Du kan også bruge for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser eller jule-krydderier.
12.
Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.
13.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
14.
Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1711 kJ / 409 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer