
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Syltet græskar
Syltet græskar
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Syltede græskar er Japans svar på syltede agurker. Spis dem som tilbehør til aftensmaden.
Tip: syltet græskar kan holde sig i et lukket sylteglas i op til 6 måneder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til syltet græskar
Ingredienser
½ hokkaido-græskar
2 lauerbærblade
1 tsk. hele peberkorn
1 tsk. sennepskorn
5 dl. lagereddike
250 g. sukker
2 ½ dl. vand

Hokkaidogræskar (orange)

Laurbærblad

Peberkorn

Sennepsfrø

Eddike - lagereddike

Sukker

Vand
Køkkenredskaber til syltet græskar
1 teske
1 decillitermål
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 sylteglas
1 lille gryde

Teske

Decilitermål

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Sylteglas

Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær græskar:
3.
Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Vask hokkaido-græskaret, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen. Se videoen.
Skold et sylteglas:
4.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget.
5.
Kom græskar-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.
Syltelage:
6.
Tag en lille gryde frem. Kom lagereddike, sukker og vand i gryden, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.
7.
Hæld eddikelagen over græskar-skiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.
8.
Lad græskar-skiverne trække i lagen i cirka 1 uge, og server dem derefter som tilbehør til for eksempel kød eller i en sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer