Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Se videoen.

5.

Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.

6.

Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.

7.

Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.

8.

Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

9.

Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Se videoen.

10.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1463 kJ / 350 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Græskar, skære skræl af båd

Græskar, skære skræl af båd

Græskar, tern

Græskar, tern

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min