1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Kartofler>
  6. Kartoffelmos med græskar

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kog grøntsagerne:

3.

Vask kartoflerne. Se videoen.

4.

Vask hokkaidogræskarret. Læg hokkaidogræskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Se videoen.

5.

Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Se videoen.

6.

Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsagsternene er helt møre.

7.

Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsagsternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.

Kartoffelmos:

8.

Kom grøntsagsternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til der ikke er flere klumper.

9.

Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

10.

Smag græskarmosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Se videoen.

11.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1463 kJ / 350 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Græskar, skære skræl af båd

Græskar, skære skræl af båd

Græskar, tern

Græskar, tern

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min