
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kartofler>
- Kartoffelmos med græskar
Kartoffelmos med græskar
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelmos med græskar
Ingredienser
½ hokkaido-græskar
¾ hokkaido-græskar
¼ hokkaido-græskar
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 håndfuld persille
1 ½ håndfuld persille
½ håndfuld persille

Hokkaido-græskar (orange)

Kartoffel

Salt

Smør

Peber

Persille
Køkkenredskaber til kartoffelmos med græskar
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 stor kniv
1 stor gryde
1 dørslag
1 piskeris
1 lille skål

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Dørslag

Piskeris

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Se videoen.
5.
Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
6.
Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
7.
Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
8.
Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
9.
Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Se videoen.
10.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1463 kJ / 350 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer