
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Græskarmuffins med chokolade
Græskarmuffins med chokolade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her har du den perfekte dessert til halloween-festen: chokolade og græskar i én og samme muffin!
Du koger først græskar til en mos. Du kan bruge både butternut og hokkaido-græskar.
Opskriften giver 24 græskarmuffins med chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarmuffins med chokolade
Ingredienser
400 g. butternut-græskar
100 g. mørk chokolade
400 g. sukker
4 æg
1 knivspids salt
300 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 ½ dl. olie

Butternut-græskar

Mørk chokolade

Sukker

Æg

Salt

Hvedemel

Bagepulver

Kanel (stødt)

Olie
Køkkenredskaber til græskarmuffins med chokolade
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 stor skap kniv
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 stavblender
24 muffinforme
1 stor skål
1 røreske
1 dejskraber
1 bageplade
1 bagerist

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Lille skarp kniv

Stavblender

Muffinforme

Stor skål

Røreske

Dejskraber

Bageplade

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Vask butternut-græskarret, og skær en skive af bunden. Stil butternut-græskarret med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær stykket igennem. Tag frøene ud med en ske. Læg butternut-græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær den i skiver på cirka 2 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 2 centimeter. Se videoen.
4.
Tag en stor gryde med høj kant. Kom ternene fra butternutsquashen i gryden, og hæld vand i, til ternene lige er dækkede. Læg låg på.
5.
Bring vandet i kog, og kog ternene fra butternutsquashen ved svag varme i cirka 25 minutter, til de er møre. Mærk, om de er møre, ved at stikke i et tern med lille skarp kniv. Kniven skal slippe butternutsquashen nemt.
6.
Tag en stor skål og et dørslag. Stil dørslaget i skålen. Hæld vand og tern fra butternutsquashen ned i dørslaget, og lad ternene dryppe af. Kom dem tilbage i gryden.
7.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
8.
Tag en stavblender. Blend ternene fra butternutsquashen, til det er en ensartet mos uden klumper.
9.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokoladen fint.
10.
Tag en stor skål og en røreske. Kom butternutsquash-mosen op i skålen. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Se videoen.
11.
Kom sukker, salt, hvedemel, bagepulver, kanel, olie og hakket chokolade op i skålen, og rør dejen sammen. Se videoen.
12.
Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden 2 og 2. Sæt 24 dobbelte muffinforme på en bageplade.
13.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
14.
Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere. Se videoen.
15.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 835 kJ / 200 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer