- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Syltede gulerødder
Syltede gulerødder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Syltede gulerødder er perfekte til at pifte sandwichen eller salaten op med. De er sure og søde på samme tid, og så knaser de dejligt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til syltede gulerødder
Syltede gulerødder:
150 g. gulerødder
225 g. gulerødder
75 g. gulerødder
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
2 dl. eddike
3 dl. eddike
1 dl. eddike
1 dl. sukker
1½ dl. sukker
½ dl. sukker
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. hele peberkorn
1½ tsk. hele peberkorn
½ tsk. hele peberkorn
Evt. 2-3 laurbærblade
Evt. 3-4 laurbærblade
Evt. 1-2 laurbærblade
Evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel
Evt. ¾ tsk. flydende konserveringsmiddel
Evt. ¼ tsk. flydende konserveringsmiddel
Gulerod
Vand
Eddike - lagereddike
Sukker
Salt
Peberkorn
Laurbærblad
Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til syltede gulerødder
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 elkedel
1 patentglas
1 lille gryde
1 grydeske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mandolinjern
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Elkedel
Sylteglas
Lille gryde
Grydeske
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mandolinjern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skolde glas:
3.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde.
4.
Stil et patentglas og låget til glasset i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand.
5.
Lad det stå, mens du fortsætter med opskriften.
Lage:
6.
Kom vand, eddike, sukker, salt, peberkorn og eventuelt laurbærblade i en lille gryde. Lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Rør undervejs i gryden. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm.
7.
Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
Gulerødder:
8.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
9.
Skær gulerødderne i tynde skiver på et mandolinjern. Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge den side af rivejernet, som kan skære tynde skiver. Se videoen.
10.
Hæld det kogte vand ud af patentglasset. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
11.
Kom gulerodsstrimlerne i det skoldede glas.
12.
Hæld eddikelagen over gulerodsskiverne i sylteglasset. Gulerodsskiverne skal være helt dækket.
13.
Kom låget på med det samme, uden at røre lågets inderside.
14.
Lad glasset stå på køkkenbordet, i mens det køler af. Hvis du skal bruge de syltede gulerødder med det samme, så spis dem til den ret, du ønsker, når lagen ikke længere er varm. Ellers skal glasset på køl, til du skal bruge de syltede gulerødder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 510 kJ / 122 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 86 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer