1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Hovedretter med fjerkræ>
  6. Bygotto med kyllingelår og hokkaido

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.

4.

Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.

5.

Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.

6.

Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.

7.

Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.

8.

Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.

9.

Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
Skræl guleroden, og skær den igennem på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.

10.

Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.

11.

Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
Skyl citronen, og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.

12.

Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres saften af 1½ citron. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel. Se videoen.

13.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

14.

Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

15.

Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

16.

Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

17.

Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

18.

Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.

19.

Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.

Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.

Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 4402 kJ / 1052 kcal

Protein: 31 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 11 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min