
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Thailandsk>
- Krydderbøffer med nudelsalat
Krydderbøffer med nudelsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Får I også næsten altid det samme til aftensmad?? Så udfordr lige de gamle med den her opskrift. Næste skridt: Thailand.
Tip: Hvis der er små børn i huset, så servér alle de enkelte dele hver for sig. Så kan man selv blande sin portion.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydderbøffer med nudelsalat
Krydderbøffer:
1 æg
1 ½ æg
½ æg
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 tsk. basilikum
1 ½ tsk. basilikum
½ tsk. basilikum
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
Nudelsalat:
1 broccoli
1 ½ broccoli
½ broccoli
250 g. gulerødder
375 g. gulerødder
125 g. gulerødder
½ l. vand
¾ l. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
200 g. fuldkornsnudler
300 g. fuldkornsnudler
100 g. fuldkornsnudler
Drys:
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
Dressing:
2 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
1 spsk. sojasovs
1 spsk. sød chilisovs
1 ½ spsk. sød chilisovs
½ spsk. sød chilisovs

Æg

Hakket oksekød

Paprika

Basilikum

Salt

Peber

Broccoli

Gulerod

Vand

Nudler (fuldkorn)

Sesamfrø

Forårsløg

Soja

Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til krydderbøffer med nudelsalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 kop
2 store skåle
1 røreske
1 stegepande
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille gryde
1 dørslag
1 lille skål
1 stor gryde
1 paletkniv

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Kop

Stor skål

Røreske

Stegepande

Skærebræt

Stor skarp kniv

Kartoffelskræller

Lille gryde

Dørslag

Lille skål

Stor gryde

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i skålen. Så endnu et æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og kom halvdelen af det op i en stor skål. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og kom halvdelen op i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom hakket oksekød, paprika, basilikum, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det sammen til en sammenhængende fars.
5.
Varm en tør pande op til medium varme. Rist sesamfrø på panden, til de er gyldne.
6.
Skyl broccoli. Skær den i små buketter. Se videoen.
7.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde strimler.
8.
Skyl forårsløgene. Skær dem i helt tynde ringe.
9.
Kom vandet i en gryde. Tilsæt salt til vandet, læg låg på, og lad vandet komme i kog.
10.
Når vandet koger, så kom broccoli i vandet. Kog det i 2 minutter under låg.
11.
Hæld vandet fra broccolien, og lad den dryppe af.
12.
Kom soyasauce og sød chilisauce i en skål. Rør sammen.
13.
Kom vand og salt i en gryde. Kog nudlerne. Læs på pakken, hvordan du koger nudlerne.
14.
Form 14 små bøffer af farsen.
Form 21 små bøffer af farsen.
Form 7 små bøffer af farsen.
15.
Kom olie på en pande, og varm op til medium varme. Kom bøfferne på panden og steg dem cirka 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
16.
Kom de kogte nudler, broccoli og gulerodsstrimler i en skål sammen med dressingen. Bland nuddel-salaten sammen. Top salaten med tynde ringe af forårsløg og ristede sesamfrø.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1004 kJ / 240 kcal
Protein: 32 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer