
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, fed>
- Svenske kanelsnegle
Svenske kanelsnegle
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mange steder i verden kalder man kanelsnegle for "Danish pastries". Men Sverige kan altså også noget med kanelsnegle og kalder dem 'kanelbullar'.
Selvom det er snegle, får de hurtigt ben at gå på.
Opskriften giver cirka 16 kanelsnegle.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til svenske kanelsnegle
Dej:
25 g. gær
50 g. smør
2½ dl. mælk
½ tsk. salt
½ tsk. stødt kardemomme
2 spsk. sukker
1 æg
Ca. 8 dl. hvedemel
Fyld:
75 g. smør
5 spsk. sukker
2 tsk. kanel
Pynt:
½ dl. mælk
1½ spsk. perlesukker

Gær

Smør

Mælk

Salt

Kardemomme (stødt)

Sukker

Æg

Hvedemel

Kanel (stødt)

Perlesukker
Køkkenredskaber til svenske kanelsnegle
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 røreske
Husholdningsfilm
1 mellem skål
1 kagerulle
1 brødkniv
1 skærebræt
Bagepapir
1 bageplade
1 dejskraber
1 rent viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor røreskål

Lille gryde

Grydeske

Kop

Røreske

Husholdningsfilm

Mellem røreskål

Kagerulle

Brødkniv

Skærebræt

Bagepapir

Bageplade

Dejskraber

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved lav varme.
5.
Kom mælken i gryden, og rør rundt. Lad blandingen blive lun. Mærk med en finger. Blandingen skal have samme temperatur som din lillefinger. Se videoen.
6.
Kom salt, stødt kardemomme og sukker i skålen, og rør rundt.
7.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
8.
Kom hvedemel i skålen lidt af gangen. Rør dejen sammen undervejs.
9.
Kom dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Se videoen.
10.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et stykke husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Fyld:
11.
Kom smør, sukker og kanel i en skål. Rør det sammen.
Forme snegle:
12.
Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 40 x 30 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
13.
Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Se videoen.
14.
Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 40 centimeter lang. Se videoen.
15.
Læg bagepapir på en bageplade.
16.
Del dejen i 16 stykker med en skarp kniv.
17.
Placér sneglene på bagepladen med snippen under sneglen. Tryk sneglene let flade.
18.
Læg et rent viskestykke over sneglene, og lad dem hæve i 15 minutter.
19.
Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
20.
Pensl sneglene med mælk, og drys perlesukker over sneglene. Se videoen.
21.
Sæt sneglene i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter.
22.
Tag kanelsneglene ud, og lad dem køle af på en bagerist. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 862 kJ / 206 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 32 %
Heraf mættet fedt: 4,3 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer