1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Fastelavn>
  6. Fastelavnsboller med kagecreme

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.

4.

Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.

5.

Tag et skærebræt og en kniv. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene. Se videoen.

6.

Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på, den ikke bliver for varm! Se videoen.

7.

Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Smuldr gæren i mælken, og rør, til gæren er helt opløst.

8.

Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør det sammen.

9.

Tag en kop, en gaffel og lille skål. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.

10.

Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør det sammen.

11.

Tilsæt de sidste 100 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig er lidt fedtet. Ælt dejen imens.

12.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i cirka 1 time.

13.

Mens dejen hæver, kan du lave dit fyld: Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og kom det over skålen. Gentag med alle æggene. Se videoen.

14.

Vej sukker og hvedemel af i en skål. Se videoen.

15.

Tag en lille gryde. Kom mælk gryden, og varm forsigtigt mælken op. Det må ikke koge.

16.

Hæld æg, mel og sukker ned til mælken. Pisk hele tiden.

17.

Pisk indtil cremen koger, og bliver tyk. Pisk i hele gryden, så cremen ikke brænder på.

18.

Sluk for kogepladen, tag gryden væk fra varmen, og lad cremen køle af.

19.

Kom vaniljesukker i cremen, og rør rundt.

20.

Kom bagepapir på to bageplader.

21.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og tryk luften ud af dejen. Brug hænderne. Del dejen i 4 portioner.

22.

Rul hver portion dej ud til en firkant med en kagerulle. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i firkanter af cirka 10 gange 10 centimeter. Der bliver 4 til 6 firkanter for hver dejklump. Se videoen.

23.

Kom 2 teskeer af cremen på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg dem med samlingen nedad på bagepladen. Se videoen.

24.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

25.

Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad dem hæve i 20-30 minutter.

26.

Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen.Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.

27.

Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.

28.

Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

29.

Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1045 kJ / 250 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 6,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kagecreme

Kagecreme

Fastelavnsboller, rulle ud og skære til

Fastelavnsboller, rulle ud og skære til

Fastelavnsboller med creme-fyld

Fastelavnsboller med creme-fyld

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min