Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave gærdej:

3.

Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Hæld mælk i en lille gryde og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Kom det op i en stor skål, og smuldr gæren ned i. Rør rundt.

6.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Rør det sammen. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen. Smuldr smørret i og rør det sammen.

8.

Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Hold fx en håndfuld mel tilbage.

9.

Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Dejen er færdig, når den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

10.

Kom dejen tilbage i skålen og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

Fyld:

12.

Hak chokoladen i mindre stykker. Se videoen.

13.

Kom hakket chokolade, blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.

Forme dej:

14.

Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet.

15.

Del dejen i 3 lige store stykker. Rul den ene flad og rund som en pizzadej, cirka ½ centimeter høj.

16.

Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af kanel-fyldet på.

17.

Rul en dejcirkel mere, læg den ovenpå den første cirkel. Smør resten af fyldet på.

18.

Rul den sidste dejklump rund og flad, og læg den på toppen på af fyldet.

19.

Skær dejen til, så den bliver helt rund. Brug eventuelt en tallerken eller et rundt fad til at skære efter.

TIP: Den dej, du skærer fra, kan du snurre rundt om sig selv til små kanel-snurrer og bage dem med i ovnen i cirka 15 minutter.

20.

Nu skal du skære i dejcirklen, så den kommer til at ligne et ur med 12 timer. Se videoen.

Stil et glas præcis i midten af dejcirklen. Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten. Så dejen bliver delt i 4 kvarte, men stadig hænger sammen, der hvor glasset står. Se videoen.

21.

Skær hvert kvarte stykke i 3 lige brede stykker fra glasset og ud mod kanten. Så du har en rund midte, der hænger sammen med 12 dej-strimler rundt om.

22.

Løft to strimler dej. Sno strimlerne rundt om sig selv. Pres enderne godt sammen.

23.

Fortsæt, til du har snoet alle strimlerne sammen to og to, og trykket enderne sammen.

24.

Lad kagen hæve i 30 minutter.

Bage kage:

25.

Tænd ovnen på 175 grader.

26.

Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.

27.

Pensl kagen med æg. Se videoen.

28.

Bag kagen i cirka 10-15 minutter nederst i ovnen.

29.

Lad kagen køle lidt af, og drys med flormelis på toppen af kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 28410 kJ / 6790 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 188 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Folde stjerne af gærdej

Folde stjerne af gærdej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 60 min