
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, fed>
- Kanelstjerne
Kanelstjerne
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Svær

Så er der kanelsnegl på den fedeste måde. Kagen ligner noget fra den Store Bagedyst, men det er faktisk slet ikke så svært. Se filmen med Micki i næste trin, hvor han viser dig, hvordan du former dejen til den smukkeste stjerne. Opskriften passer til cirka 10 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kanelstjerne
Gærdej:
3 dl. mælk
50 g. gær
Ca. 700 g. hvedemel
125 g. smør
2 æg
¼ tsk. salt
75 g. sukker
Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
1 dl. hvedemel til æltning
Fyld:
200 g. blødt smør
100 g. brun farin
100 g. sukker
2-3 spsk. stødt kanel
75 g. chokolade
1 æg til pensling
Pynt:
Lidt flormelis

Mælk

Gær

Hvedemel

Smør

Æg

Salt

Sukker

Kardemomme (stødt)

Brun farin

Kanel (stødt)

Chokolade (koge)

Flormelis
Køkkenredskaber til kanelstjerne
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 røreske
2 store skåle
1 kop
1 rent viskestykke
1 håndmixer
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 dejskraber
1 stor skarp kniv
1 stor rund tallerken eller et rundt fad
1 rundt glas (ca. 6-7 cm. i diameter)
1 kop
1 pensel

Decilitermål

Køkkenvægt

Lille gryde

Røreske

Stor skål

Kop

Viskestykke

Håndmixer

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Dejskraber

Stor skarp kniv

Serveringsfad

Glas

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Gærdej: Hæld mælk i en lille gryde og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt. Kom det op i en stor skål.
5.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen og rør sammen. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.
6.
Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen. Smuldr smørret i og rør det sammen.
7.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Dejen er færdig, når den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
8.
Kom dejen tilbage i skålen og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
9.
Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Fyld: Hak chokoladen i mindre stykker.
11.
Kom hakket chokolade, blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.
12.
Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet.
13.
Del dejen i 3 lige store stykker. Rul den ene flad og rund som en pizzadej, cirka ½ centimeter høj.
14.
Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af kanel-fyldet på. Rul en dejcirkel mere.
15.
Læg den ovenpå. Smør resten af fyldet på. Slut af med at rulle den sidste dejklump rund og flad og læg den på toppen på af fyldet.
16.
Skær dejen til, så den bliver helt rund. Brug eventuelt en tallerken eller et rundt fad til at skære efter. Den dej, du skærer fra, kan du snurre rundt om sig selv til små kanel-snurrere og bage dem med i ovnen (cirka 15 minutter).
17.
Nu skal du skære dejcirklen, så den kommer til at ligne et ur med 12 timer. Stil glasset præcis i midten af dejcirklen. Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten. Så dejen bliver delt i 4 kvarte, men stadig hænger sammen, der hvor glasset står. Se videoen.
18.
Skær hver kvarte stykke i 3 lige brede stykker fra glasset og ud mod kanten. Så du har en rund midte, der hænger sammen med 12 dej-strimler rundt om.
19.
Løft to strimler dej. Sno strimlerne rundt om sig selv, væk fra hinanden. Pres enderne godt sammen.
20.
Fortsæt, til du har snoet alle strimlerne to og to og trykket enderne sammen.
21.
Lad kagen hæve i 30 minutter.
22.
Tænd ovnen på 175 grader.
23.
Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kagen med æg.
24.
Bag kagen i cirka 10-15 minutter nederst i ovnen.
25.
Lad kagen køle lidt af, og drys med flormelis på toppen af kagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2841 kJ / 679 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 19 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer