1. >
  2. Opskrifter>
  3. GoCook Smagekassen>
  4. Svensk pølseret med broccoli

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Svensk pølseret med broccoli:

3.

Skræl kartoflerne, skær dem i tern. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

5.

Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 10 minutter. Se videoen.

6.

Stik en lille skarp kniv i kartoffelternene. Når kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.

7.

Gem cirka 1 deciliter af kogevandet fra kartoflerne. Det skal bruges til sovsen.

Gem cirka 1 ½ deciliter af kogevandet fra kartoflerne. Det skal bruges til sovsen.

Gem cirka ½ deciliter af kogevandet fra kartoflerne. Det skal bruges til sovsen.

8.

Stil et dørslag i vasken, og hæld kartoflerne i dørslaget.

9.

Pil løget, og skær det i små stykker. Se videoen.

10.

Skær pølserne i skiver.

11.

Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern. Hvis du bruger asparges-broccoli, skal du skære dem i lange stykker.

12.

Kom olie på en stegepande med høj kant eller i en gryde, og varm den op til middel varme.

13.

Kom løgene på stegepanden, og steg dem i cirka 1 minut.

14.

Kom pølser, paprika og tomatpuré på stegepanden, og steg i cirka 3 minutter.

15.

Kom kogevandet fra kartoflerne og mælken op i stegepanden. Rør rundt.

16.

Kom kartoffeltern og broccoli på stegepanden.

17.

Rør rundt, så sovsen ikke brænder på.

18.

Lad sovsen koge i cirka 10 minutter ved lav varme. Hvis du bruger asparges-broccoli, skal de først i de sidste par minutter, dvs. når sovsen har kogt i cirka 8 minutter.

19.

Smag sovsen til med salt, peber, paprika og tomatpuré.

20.

Skyl persillen, og hak det i store stykker. Drys det på toppen af din svenske pølseret. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2016 kJ / 482 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 7 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min