- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Vinter>
- Bagte blomkål
Bagte blomkål
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
De her bagte blomkål, der ligner små blomkålstræer smager helt fantastisk med pesto på, og måske lidt ost. Prøv det!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte blomkål
Ingredienser
1 blomkål
2 spsk. olie til pensling
1 tsk. salt
3 tsk. pesto til servering
Blomkål
Rapsolie
Salt
Pesto (grøn)
Køkkenredskaber til bagte blomkål
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 bagepensel
1 skål
Spiseske
Teske
Bageplade
Bagepapir
Bagepensel
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkålstræer
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i buketter.
6.
Skær buketterne i cirka 1 centimeter skiver, så det ligner små blomkålstræer.
7.
Fordel blomkålsskiverne på en bageplade med god afstand mellem hver skive.
8.
Pensl skiverne med olie og drys med salt.
9.
Kom pladen i ovnen, og lad den bage i cirka 15 minutter, eller til de er blevet gyldne, og bløde.
10.
Kom blomkålsskiverne i en skål, og kom pesto ud over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 452 kJ / 108 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 73 %
Heraf mættet fedt: 0,79 g
Kostfibre: 4 %