
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Kandiserede æbler
Kandiserede æbler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du har garanteret set de kandiserede æbler på et tidspunkt i en forlystelsespark? Den gode nyhed er, at de er super nemme at lave selv. Bare følg GoCooks opskrift. Du skal bruge noget, der hedder glukosesirup. Det kan du finde i de større supermarkeder på bagehylderne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kandiserede æbler
Ingredienser
4 æbler
6 æbler
2 æbler
400 g sukker
600 g sukker
200 g sukker
1 ½ dl. vand
2 ¼ dl. vand
¾ dl. vand
35 g. glukosesirup
50 g. glukosesirup
18 g. glukosesirup
35 g. kokosmel
50 g. kokosmel
18 g. kokosmel

Æble

Sukker

Vand

Glukosesirup

Kokosmel
Køkkenredskaber til kandiserede æbler
1 stegepande
1 spatel
1 stor, dyb tallerken
4 tykke træpinde
1 lille gryde
1 stegetermometer
1 stykke bagepapir

Stegepande

Spatel

Dyb tallerken

Træspyd - bambusspyd

Lille gryde

Stegetermometer

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld kokosmel i en dyb tallerken.
4.
Sæt en pind godt ned i skroget af hvert af æblerne. Æblet skal sidde godt fast.
5.
Kom sukker, vand og glukose i en kasserolle. Det er vigtigt, at redskaberne er helt rene. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst (vådt).
6.
Bring sukkermassen i kog. Når det koger, skruer du ned på middel varme. Få eventuelt hjælp af en voksen, da sukkeret bliver brændende varmt.
7.
Når karamellen begynder at tykne, så sæt et termometer ned og hold øje. Når temperaturen er 152 grader, så tag forsigtigt gryden af varmen og stil den på en bordskåner.
8.
Så snart det holder op med at boble, så dyp hurtigt æblerne i karamellen, et ad gangen. Drej æblet rundt, så det får karamel hele vejen rundt. Dyp æblet i kokosmel og stil det på bagepapir til afkøling.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2304 kJ / 551 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 89 %
Fedt: 10 %
Kostfibre: 0 %