- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret. Imponer din familie eller dine venner med denne danske klassiske ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk:
800 g. flæsk i skiver
1200 g. flæsk i skiver
400 g. flæsk i skiver
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kartofler:
800 g. kartofler
1200 g. kartofler
400 g. kartofler
2 l. vand
2 l. vand
1 l. vand
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Persillesovs:
25 g. smør
37 g. smør
12 g. smør
1½ spsk. hvedemel
4½ spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
5 dl. mælk
7½ dl. mælk
2½ dl. mælk
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
Stegeflæsk
Salt
Kartoffel
Vand
Smør
Hvedemel
Mælk
Peber
Persille
Køkkenredskaber til stegt flæsk med persillesovs
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
2 stykker bagepapir
3 stykker bagepapir
1 stykke bagepapir
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde med låg
1 lille gryde
1 piskeris
1 mellem skål
1 viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 grydeske
1 middagstallerken
1 køkkenrulle
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Bageplade
Bagepapir
Grøntsagsbørste
Stor gryde
Lille gryde
Piskeris
Mellem røreskål
Viskestykke
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Grydeske
Middagstallerken
Køkkenrulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegt flæsk:
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
Kom bagepapir på 3 bageplader.
Kom bagepapir på 1 bageplade.
5.
Drys salt på flæskeskiverne, og fordel dem på bagepladerne. Det er vigtigt, at skiver ikke rører ved hinanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Drys salt på flæskeskiverne, og fordel dem på bagepladerne. Det er vigtigt, at skiver ikke rører ved hinanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Drys salt på flæskeskiverne, og fordel dem på bagepladen. Det er vigtigt, at skiver ikke rører ved hinanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Steg flæskeskiverne i ovnen i cirka 35-40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Kartofler:
7.
Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet. Se videoen.
8.
Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Se videoen.
Persillesovs:
9.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
10.
Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Se videoen.
11.
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen. Se videoen.
12.
Smag sovsen til med salt og peber.
13.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
14.
Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen. Se videoen.
Stege flæsk - fortsat:
15.
Tag det stegte flæsk ud af ovnen, og lad skiverne dryppe af for fedt ved at lægge dem på en tallerken med køkkenrulle på.
16.
Server det stegte flæsk med kartofler og persillesovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3623 kJ / 866 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 21 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 24 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer