Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stegt flæsk:

3.

Tænd ovnen på 180 grader.

4.

Kom bagepapir på 2 bageplader.

Kom bagepapir på 3 bageplader.

Kom bagepapir på 1 bageplade.

5.

Drys salt på flæskeskiverne, og fordel dem på bagepladerne. Det er vigtigt, at skiver ikke rører ved hinanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Drys salt på flæskeskiverne, og fordel dem på bagepladerne. Det er vigtigt, at skiver ikke rører ved hinanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Drys salt på flæskeskiverne, og fordel dem på bagepladen. Det er vigtigt, at skiver ikke rører ved hinanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

6.

Steg flæskeskiverne i ovnen i cirka 35-40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Kartofler:

7.

Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet. Se videoen.

8.

Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Se videoen.

Persillesovs:

9.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

10.

Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Se videoen.

11.

Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen. Se videoen.

12.

Smag sovsen til med salt og peber.

13.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

14.

Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen. Se videoen.

Stege flæsk - fortsat:

15.

Tag det stegte flæsk ud af ovnen, og lad skiverne dryppe af for fedt ved at lægge dem på en tallerken med køkkenrulle på.

16.

Server det stegte flæsk med kartofler og persillesovs.

Næringsindhold per portion

Energi: 3623 kJ / 866 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 21 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 24 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, tilsæt vand

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min