
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Mousse og fromage>
- Citronfromage
Citronfromage
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til citronfromage
Ingredienser:
4 blade husblas
6 blade husblas
2 blade husblas
3 pasteuriserede æg (svarer til 3 bæger)
4,5 pasteuriserede æg (svarer til 4,5 bæger)
1,5 pasteuriserede æg (svarer til 1,5 bæger)
100 g. sukker
150 g. sukker
50 g. sukker
2 økologiske citroner (saft og skal)
3 økologiske citroner (saft og skal)
1 økologisk citron (saft og skal)
¼ l piskefløde + lidt ekstra til pynt
3,75 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
1,25 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
Evt. citronmelisse eller mynte.

Husblas

Æg, hele (pasteuriserede)

Sukker

Citron økologisk

Piskefløde

Citronmelisse
Køkkenredskaber: til citronfromage
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 stor skål
1 elpisker
1 rivejern
1 citruspresser
1 mikroovn eller lille gryde til vandbad
1 dejskraber
4 glas til servering
6 glas til servering
2 glas til servering
Husholdningsfilm

Køkkenvægt

Lille skål

Stor skål

Elpisker

Rivejern

Citruspresser

Mikroovn

Dejskraber

Glas

Husholdningsfilm
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter. Se videoen.
4.
Kom pasteuriserede æg og sukker i en anden skål, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.
5.
Riv skallen af citronen, og kom den op i en lille skål eller krus. Se videoen.
6.
Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Se videoen.
Skær citronen over. Pres saften fra citronen, og kom den op i den lille skål eller et krus.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.
8.
Kom vand i en gryde, og varm vandet op. Når vandet er varmt, så stil skålen med citron-blanding og husblas ovenpå gryden og lad husblassen smelte. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært. Se videoen.
9.
Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.
10.
Vend hurtigt men forsigtigt husblassen ned i æggesnapsen. Brug en dejskraber til at få det hele med.
11.
Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt ned i æggesnapsen med dejskraberen. Pas på, du ikke slår luften ud af cremen.
12.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 4 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 6 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 2 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
13.
Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.
14.
Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1667 kJ / 399 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 16,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer