Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter. Se videoen.

4.

Kom pasteuriserede æg og sukker i en anden skål, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.

5.

Riv skallen af citronen, og kom den op i en lille skål eller krus. Se videoen.

6.

Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Se videoen.
Skær citronen over. Pres saften fra citronen, og kom den op i den lille skål eller et krus.
Se videoen.

7.

Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.

8.

Kom vand i en gryde, og varm vandet op. Når vandet er varmt, så stil skålen med citron-blanding og husblas ovenpå gryden og lad husblassen smelte. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært. Se videoen.

9.

Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.

10.

Vend hurtigt men forsigtigt husblassen ned i æggesnapsen. Brug en dejskraber til at få det hele med.

11.

Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt ned i æggesnapsen med dejskraberen. Pas på, du ikke slår luften ud af cremen.

12.

Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 4 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 6 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 2 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.

13.

Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.

14.

Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.

Næringsindhold per portion

Energi: 1667 kJ / 399 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 61 %

Heraf mættet fedt: 16,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Husblas, smeltet over vandbad

Husblas, smeltet over vandbad

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Husblas, smeltet over vandbad

Husblas, smeltet over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min