Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Citronfromagemassen:

3.

Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter. Se videoen.

4.

Kom pasteuriserede æg og sukker i en anden skål, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.

5.

Riv skallen af citronen, og kom den op i en lille skål eller krus. Undgå at få det hvide lag med. Det smager bittert. Se videoen.

6.

Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Se videoen.

Skær citronen over. Pres saften fra citronen, og kom den op i den lille skål eller et krus. Se videoen.

7.

Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.

8.

Kom vand i en gryde, og varm vandet op. Når vandet er varmt, så stil skålen med citron-blanding og husblas ovenpå gryden, og lad husblassen smelte. Se videoen.

9.

Lad den smeltede husblas med citronsaft køle lidt af, så den er fingervarm. Hvis den er for varm, skal den stå længere tid til afkøling. Hvis den er for kold, skal den varmes op igen.

10.

Vend hurtigt men forsigtigt husblassen ned i æggesnapsen. Brug en dejskraber til at få det hele med.

11.

Pisk fløden til let flødeskum, og vend den forsigtigt ned i æggesnapsen med dejskraberen. Pas på, du ikke slår luften ud af cremen.

Kom på køl:

12.

Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 4 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 6 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 2 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.

13.

Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.

14.

Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.

Næringsindhold per portion

Energi: 1667 kJ / 399 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 61 %

Heraf mættet fedt: 16,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Husblas, smeltet over vandbad

Husblas, smeltet over vandbad

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Husblas, smeltet over vandbad

Husblas, smeltet over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min