Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag marcipanen ud på bordet og ælt den sammen, så den bliver smidig. Tril den til en stor kugle og rul kuglen ud til en tyk pølse. Brug hænderne.

4.

Drys flormelis på bordet i et tyndt lag. Kom også lidt flormelis på hænderne og en kagerulle.

5.

Rul marcipanen ud til en firkant på cirka 12 x 12 centimeter, som er cirka ½ centimeter tyk. Hver gang du har rullet en gang med kagerullen, skal du løfte marcipanen fra bordet. På den måde er du sikker på, at den ikke klistrer fast til bordet.

6.

Skær nougaten i skiver på cirka 2 millimeter.

7.

Læg nougatskiverne på marcipanen, så de dækker hele marcipanen. Hvis nougaten er for hård, så blød den lidt op med fingrene, før du lægger den på marcipanen. Er nougaten blød, så er det lettere at rulle den til en roulade.

8.

Skær kanterne af marcipan-nougat-pladen lige hele vejen rundt.

9.

Fold forsigtigt ½ centimeter af den ene kant lidt op. Begynd så at rulle rouladen sammen. Sørg for at marcipanen rører ved nougaten hele vejen, så der ikke kommer lufthuller i rouladen. Fortsæt, til du har rullet hele rouladen.

10.

Skær enderne på rouladen af.

11.

Hak pistacienødderne og stil dem til side. Se videoen.

12.

Smelt chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Se videoen.

13.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

14.

Tag skålen op af vandet og stil den på køkkenbordet.

15.

Læg et stykke bagepapir på bordet og læg din roulade på bagepapiret.

16.

Kom den smeltede chokolade i en frysepose eller en sprøjtepose. Se videoen.

17.

Klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Fordel chokoladen ud over rouladen ved at lave små striber på tværs, indtil du synes, der er nok chokolade på.

18.

Drys de hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær over rouladen, mens chokoladen stadig er flydende.

19.

Lad rouladen stå og køle af, til chokoladen er stivnet.

20.

Skær skiver af rouladen og server den.

Næringsindhold per portion

Energi: 1116 kJ / 101 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min