Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en lille gryde frem. Smelt smørret i gryden ved lav varme. Tag gryden af varmen, og lad den stå, til du skal bruge smørret.

4.

Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.

5.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Stil en bagerist midt i ovnen.

6.

Tag en stor skål og en elpisker. Se videoen.

7.

Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i den store skål. Gør det samme med de to andre æg. Kom vaniljesukker, brun farin og smør i skålen, og pisk det sammen, til dejen er blevet tykkere, næsten hvid, og har små luftbobler. Se videoen.

8.

Tag en ny skål. Kom mel, kanel, allehånde, kardemomme, salt, bagepulver og natron i skålen, og rør det sammen.

9.

Tag en si og en dejskraber. Stil sien på skålen med ægge-blandingen. Drys mel-blandingen igennem sien, og vend det forsigtigt rundt i ægge-blandingen med dejskraberen.

10.

Kom den revne squash i skålen, og vend den rundt i dejen med dejskraberen.

11.

Kom bagepapir i bunden af en springform, og smør kanterne med smør. Hæld dejen i formen.

12.

Bag kagen i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Se videoen.

13.

Lad kagen køle lidt af, og server. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1535 kJ / 367 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min