Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kagedej:

3.

Stil smørret lunt, så det bliver blødt, til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Smør rugbrødsformen med smør. Drys med mel. Hæld eventuelt det overskydende mel ud.

6.

Tag en stor skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt.

7.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget i dejen. Gentag med alle æggene. Se videoen.

8.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

9.

Si melblandingen ned i smør- og æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.

10.

Kom mælk i dejen lidt efter lidt. Rør sammen undervejs.

11.

Tag en lille skål, og kom 1/3 af dejen i. Drys kakaopulver i dejen i den lille skål, og vend rundt med en dejskraber.

12.

Hæld halvdelen af den lyse dej i bunden af kageformen.

13.

Hæld den mørke dej ovenpå.

14.

Hæld resten af den lyse dej over.

15.

Rør lidt rundt i dejen med en gaffel, så den mørke dej fordeles lidt.

Bag kagen:

16.

Bag kagen i ovnen i 55-60 minutter.

17.

Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger rå dej på, skal kagen bage videre. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 13908 kJ / 3324 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 126 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min