![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Spinatpandekager med edamame-bønner
Spinatpandekager med edamame-bønner
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/jpwk5l0t/8k9a4701-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Du kan stoppe alt muligt i en pandekagedej, så de får en flottere farve eller en helt ny smag. Her får du smukke, grønne pandekager, som stadig bare smager af pandekager. Selvom det er mad-pandekager, så er de stadig ret lækre med lidt marmelade i. Så måske du skal lave en stor portion, så der er nok?
Spinatpandekager med edamamebønner giver cirka 2,21 kg CO2/kg pr portion.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spinatpandekager med edamame-bønner
Pandekager:
50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
3 dl. mælk
1 dl. edamame-bønner (optøede)
2 æg
60 g. hvedemel
60 g. grahams-mel
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¼ tsk. sukker
2 spsk. olie til stegning
![](/media/kzwnnhff/spinat.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spinat
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/h0dlggto/edamameboenner-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Edamamebønner - sojabønner
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/rbogbtb0/grahamsmel-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grahamsmel
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
Køkkenredskaber til spinatpandekager med edamame-bønner
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 dørslag
1 stor skål
1 stavblender
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/c0pjhfgr/stavblender-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stavblender
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
4.
Kom mælk, edamame-bønner og spinat i en skål og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
5.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
Steg pandekager:
7.
Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor pande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 531 kJ / 137 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer