
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Madpandekager>
- Spinatpandekager med edamame-bønner
Spinatpandekager med edamame-bønner
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du kan stoppe alt muligt i en pandekagedej, så de får en flottere farve eller en helt ny smag. Her får du smukke, grønne pandekager, som stadig bare smager af pandekager. Selvom det er mad-pandekager, så er de stadig ret lækre med lidt marmelade i. Så måske du skal lave en stor portion, så der er nok?
Spinatpandekager med edamamebønner giver cirka 2,21 kg CO2/kg pr portion.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spinatpandekager med edamame-bønner
Ingredienser
50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
3 dl. mælk
1 dl. edamame-bønner (optøede)
2 æg
60 g. hvedemel
60 g. grahams-mel
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¼ tsk. sukker
2 spsk. olie til stegning

Spinat

Mælk

Edamamebønner

Æg

Hvedemel

Grahamsmel

Olie

Salt

Sukker
Køkkenredskaber til spinatpandekager med edamame-bønner
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 dørslag
1 stor skål
1 stavblender
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Dørslag

Stor skål

Stavblender

Kop

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
4.
Kom mælk, edamame-bønner og spinat i en skål og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
5.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.
6.
Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
7.
Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor pande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 531 kJ / 137 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer