
Quesadillas
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du SKAL prøve dem her, ellers går du glip af den lækreste hapser, du kommer til at møde i hele dit liv. Ej okay. Men forestil dig lige helt sprøde tortillas med et smeltet indre af ost. Mundvand kom an!
Tip: Servér dine quesadillas med guacamole og tomatsalsa. Find opskrifterne på gocook.dk
Opskriften giver 4 quesadillas.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til quesadillas
Ingredienser
300 g. frisk spinat
450 g. frisk spinat
150 g. frisk spinat
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 løg
3 løg
1 løg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
100 g. hytteost
150 g. hytteost
50 g. hytteost
8 fuldkornstortillas, mellemstørrelse
4 spsk. olie til pensling
6 spsk. olie til pensling
2 spsk. olie til pensling
150 g. revet cheddarost
225 g. revet cheddarost
75 g. revet cheddarost

Spinat

Hvidløg

Løg

Salt

Peber

Hytteost

Tortillas, fuldkorn

Olie - smagsneutral

Cheddarost
Køkkenredskaber til quesadillas
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 si
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 lille gryde
1 spatel
1 bagepensel
1 stegepande

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Si

Viskestykke

Skærebræt

Urtekniv

Hvidløgspresser

Lille gryde

Spatel

Bagepensel

Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tag en si. Skyl spinaten grundigt i en si, og lad den dryppe af. Dup spinaten tør med et rent viskestykke.
4.
Tag et skærebræt og en kniv. Hak spinaten i mindre stykker.
5.
Pil løg og hvidløg. Hak løget meget fint. Pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
6.
Tag en lille gryde og en grydeske. Kom 1 spiseske olie i gryden, og varm den op til middel varme. Kom hvidløg og løg i gryden. Steg dem forsigtigt, så løgene bliver bløde, men de skal ikke blive brune. Se videoen.
7.
Kom de hakkede spinatblade i gryden én håndfuld ad gangen. Rør rundt, og lad det hele stege ved svag varme i cirka 1-2 minutter. Rør lidt ind imellem.
8.
Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.
9.
Tag gryden af varmen, og vend hytteosten i spinat-blandingen. Stil gryden til side til senere.
Saml quesadillas:
10.
Pensl 4 af tortillaerne på den ene side med lidt olie. Vend dem om, så de har den tørre side opad.
Pensl 6 af tortillaerne på den ene side med lidt olie. Vend dem om, så de har den tørre side opad.
Pensl 2 af tortillaerne på den ene side med lidt olie. Vend dem om, så de har den tørre side opad.
11.
Fordel spinatfyldet på den tørre side af de to tortillaer. Drys med revet cheddar-ost.
12.
Læg fire nye tortillas ovenpå som låg. Pensl oversiden af tortilla-pakkerne med lidt olie.
Læg 6 nye tortillas ovenpå som låg. Pensl oversiden af tortilla-pakkerne med lidt olie.
Læg to nye tortillas ovenpå som låg. Pensl oversiden af tortilla-pakkerne med lidt olie.
13.
Varm en stegepande op til middelvarme. Læg den ene tortilla-pakke på panden. Lad den varme ved middel varme, til brødet bliver gyldent, og osten smelter. Vend den om, og varm pakken på den anden side.
14.
Tag din første quesadilla af stegepanden, og steg de andre på samme måde.
Tag din første quesadilla af stegepanden, og steg den anden på samme måde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2428 kJ / 580 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 10,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer