1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Rodfrugter>
  5. Tortillapizza med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tortillapizza med rodfrugter:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skyl kartoffel og rødbede, og skrub begge dele med en grøntsagsbørste.

5.

Skær kartoffel og rødbede i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.

Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.

Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.

6.

Skyl kartoffel- og rødbedeskiverne i koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

7.

Kom bagepapir på 3 bageplader.

8.

Fordel tortillapandekagerne på dem.

9.

Kom 2 spiseskefulde tomatsovs, flødeost eller din yndlings-pizzasovs på hver tortilla, og smør det ud.

10.

Kom revet ost ovenpå.

11.

Fordel kartoffel- og rødbedeskiverne på pizzaerne.

12.

Pensl rødbederne og kartoflerne med olie.

13.

Drys salt og peber på.

14.

Kom tortillapizzaerne i ovnen, og bag dem i 5-7 minutter, eller til de er sprøde, osten er smeltet, og grøntsagerne er bagt.

Næringsindhold per portion

Energi: 2100 kJ / 502 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 4 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min