- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Spicy nudler med kinakål
Spicy nudler med kinakål
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvor hot tør du gå? Prøv vores opskrift på spicy nudler med kødboller og kinakål. Det er mega lækkert, og du bestemmer selv, hvor stærkt det skal være.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spicy nudler med kinakål
Kødboller:
400 g. hakket grisekød
600 g. hakket grisekød
200 g. hakket grisekød
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 knivspids sambal oelek eller chilipulver
1 ½ knivspids sambal oelek eller chilipulver
½ knivspids sambal oelek eller chilipulver
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
1 æg
2 æg
1 æg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
Eventuelt 1 tsk. tørret mynte eller 10 mynteblade.
Eventuelt 1 ½ tsk. tørret mynte eller 15 mynteblade.
Eventuelt ½ tsk. tørret mynte eller 5 mynteblade.
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Spicy nudler:
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
250 g. fuldkornsnudler
375 g. fuldkornsnudler
125 g. fuldkornsnudler
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerod
1 spsk. frisk ingefær
1 ½ spsk. frisk ingefær
½ spsk. frisk ingefær
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
400 g. kinakål
600 g. kinakål
200 g. kinakål
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. østerssovs
3 spsk. østerssovs
1 spsk. østerssovs
½ tsk. salt eller 1 tsk. sojasovs
¾ tsk. salt eller 1 ½ tsk. sojasovs
¼ tsk. salt eller ½ tsk. sojasovs
Eventuelt 1 lime eller en ½ dl. koriander
Eventuelt 1 ½ lime eller en ¾ dl. koriander
Eventuelt ½ lime eller en ¼ dl. koriander
Hakket grisekød
Salt
Peber
Sambal oelek
Stødt spidskommen
Hvedemel
Æg
Hvidløg
Mynte
Olie - smagsneutral
Nudler (fuldkorn)
Gulerod
Ingefær (frisk)
Peberfrugt
Kinakål
Østerssovs
Lime
Køkkenredskaber: til spicy nudler med kinakål
1 køkkenvægt
2 teskeer
1 kniv (bestik)
1 spiseske
1 stor røreskål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
1 stegepande
1 paletkniv
2 store gryder med låg
1 gaffel
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener
Køkkenvægt
Teske
Kniv bestik
Spiseske
Røreskål
Urtekniv
Skærebræt
Hvidløgspresser
Stegepande
Paletkniv
Stor gryde
Gaffel
Dørslag
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Rivejern
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Kom det hakkede kød op i en skål, og rør det med salt, peber, sambal oelek og spidskommen. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i farsen. Vask hænder. Tilsæt hvedemel, og rør igen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i farsen. Fortsæt sådan med det andet æg. Vask hænder. Tilsæt hvedemel, og rør igen. Se videoen.
5.
Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
6.
Tilsæt eventuelt tørret mynte, eller skyl og hak friske mynteblade.
7.
Kom lidt olie på en stegepande.
8.
Form kødbollerne til små kugler/frikadeller på størrelse med en stor teske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
9.
Steg kødbollerne i cirka 5 minutter på hver side ved middel varme.
Spicy nudler:
10.
Kom vand i en gryde ,og varm det op ved middel varme til det koger. Tilsæt salt.
11.
Tilsæt nudlerne, og lad dem koge i cirka 4 minutter. Rør forsigtigt rundt med en gaffel.
12.
Sæt et dørslag i vasken, og hæld nudler ud i det. Hæld koldt vand over nudlerne, og lad dem dryppe af i dørslaget.
13.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær hver gulerod i 2-3 stykker. Tag et gulerodsstykke, og skær en lille skive af den lange side, så guleroden ikke ruller på skærebrættet. Skær gulerodsstykket i tynde skiver og derefter i tynde stave ligesom tændstikker (julienne). Gentag med de andre stykker. Se videoen.
14.
Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler.
15.
Skyl og skræl ingefæren med en ske, og riv den på et rivejern. Der skal være cirka ½ - 1 spsk. revet ingefær. Se videoen.
Skyl og skræl ingefæren med en ske, og riv den på et rivejern. Der skal være cirka ¾ - 1 ½ spsk. revet ingefær. Se videoen.
Skyl og skræl ingefæren med en ske, og riv den på et rivejern. Der skal være cirka ¼ - ½ spsk. revet ingefær. Se videoen.
16.
Skyl og skær cirka kinakålen i strimler. Se videoen.
17.
Varm en stor tykbundet gryde op. Tilsæt olie.
18.
Tilsæt gulerødderne og ingefær. Lad dem stege i cirka 5 minutter, uden at de bliver brune. Rør rundt.
Tilsæt gulerod og ingefær. Lad dem stege i cirka 5 minutter, uden at de bliver brune. Rør rundt.
19.
Tilsæt derefter peberfrugt, kinakål, østerssovs og eventuelt sojasovs. Rør rundt.
20.
Lad det stege i cirka 5 minutter, og tilsæt derefter nudlerne. Rør rundt.
21.
Anret nudlerne på en tallerken, og top med kødbollerne.
22.
Pynt eventuelt med limeskiver eller koriander.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2137 kJ / 511 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer