1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Spicy nudler med kinakål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødboller:

3.

Kom det hakkede kød op i en skål, og rør det med salt, peber, sambal oelek og spidskommen. Se videoen.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i farsen. Vask hænder. Tilsæt hvedemel, og rør igen. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i farsen. Fortsæt sådan med det andet æg. Vask hænder. Tilsæt hvedemel, og rør igen. Se videoen.

5.

Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.

Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

6.

Tilsæt eventuelt tørret mynte, eller skyl og hak friske mynteblade.

7.

Kom lidt olie på en stegepande.

8.

Form kødbollerne til små kugler/frikadeller på størrelse med en stor teske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

9.

Steg kødbollerne i cirka 5 minutter på hver side ved middel varme.

Spicy nudler:

10.

Kom vand i en gryde ,og varm det op ved middel varme til det koger. Tilsæt salt.

11.

Tilsæt nudlerne, og lad dem koge i cirka 4 minutter. Rør forsigtigt rundt med en gaffel.

12.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld nudler ud i det. Hæld koldt vand over nudlerne, og lad dem dryppe af i dørslaget.

13.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær hver gulerod i 2-3 stykker. Tag et gulerodsstykke, og skær en lille skive af den lange side, så guleroden ikke ruller på skærebrættet. Skær gulerodsstykket i tynde skiver og derefter i tynde stave ligesom tændstikker (julienne). Gentag med de andre stykker. Se videoen.

14.

Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler.

15.

Skyl og skræl ingefæren med en ske, og riv den på et rivejern. Der skal være cirka ½ - 1 spsk. revet ingefær. Se videoen.

Skyl og skræl ingefæren med en ske, og riv den på et rivejern. Der skal være cirka ¾ - 1 ½ spsk. revet ingefær. Se videoen.

Skyl og skræl ingefæren med en ske, og riv den på et rivejern. Der skal være cirka ¼ - ½ spsk. revet ingefær. Se videoen.

16.

Skyl og skær cirka kinakålen i strimler. Se videoen.

17.

Varm en stor tykbundet gryde op. Tilsæt olie.

18.

Tilsæt gulerødderne og ingefær. Lad dem stege i cirka 5 minutter, uden at de bliver brune. Rør rundt.

Tilsæt gulerod og ingefær. Lad dem stege i cirka 5 minutter, uden at de bliver brune. Rør rundt.

19.

Tilsæt derefter peberfrugt, kinakål, østerssovs og eventuelt sojasovs. Rør rundt.

20.

Lad det stege i cirka 5 minutter, og tilsæt derefter nudlerne. Rør rundt.

21.

Anret nudlerne på en tallerken, og top med kødbollerne.

22.

Pynt eventuelt med limeskiver eller koriander.

Næringsindhold per portion

Energi: 2137 kJ / 511 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Skære i julienne

Skære i julienne

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Kinakål, skære

Kinakål, skære

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min