1. >
  2. Opskrifter>
  3. Frokost og madpakker>
  4. Troels’ rugboller med chokolade

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.

6.

Skræl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det revne æble op i skålen med vand og gær.

7.

Hak chokoladen groft. Se videoen.

8.

Kom yoghurt, havregryn, sukker, salt, hakket chokolade og rugmel op i skålen, og rør rundt med en grydeske.

9.

Rør hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.

10.

Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.

11.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.

12.

Slå dejen ned med en grydeske.

13.

Tag 2 spiseskeer. Lav små dejklumper med skeerne, og læg dejklumperne på bagepapiret som små boller.

14.

Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

15.

Bag bollerne ved 200 grader i 18-20 minutter. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er de færdige. Se videoen.

16.

Spis bollerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist, og tag dem med i din madpakke.

Næringsindhold per portion

Energi: 422 kJ / 100 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 75 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 23 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 150 min