![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Spicy kylling
Spicy kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/gebn3bnj/fdb-spicy-kyling.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
I denne opskrift bliver kyllingen bagt med en kappe af stærke krydderier over sig. Lad de søde kartofler og yoghurten dulme dine smagsløg og nyd et måltid, der smager så fuglene synger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spicy kylling
Søde kartofler:
4 søde kartofler eller bagekartofler
6 søde kartofler eller bagekartofler
2 søde kartofler eller bagekartofler
Kylling
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
1 tsk. salt
2 tsk. sort peber
3 tsk. sort peber
1 tsk. sort peber
2 tsk. stødt allehånde
3 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. stødt korianderfrø
2 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
3 tsk. tørret timian eller 5-6 kviste frisk timian
1 tsk. tørret timian eller 2 kviste frisk timian
4 kyllingelår og 4 kyllingevinger
6 kyllingelår og 6 kyllingevinger
2 kyllingelår og 2 kyllingevinger
2 tsk. olie
1 tsk. olie
Yoghurt-dip:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 dl. yoghurt naturel
6 dl. yoghurt naturel
2 dl. yoghurt naturel
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
![](/media/p0cn0xfu/coop181018-soed_kartoffel-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sød kartoffel (batat)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/erodfa22/fdb_-allehaande_copy_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Allehånde (stødt)
![](/media/nvif04jf/korianderfro.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Korianderfrø
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/4byp0v3n/chili.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chili
![](/media/nvgdyvri/timian.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Timian (frisk)
![](/media/f0cot54a/fdb-kyllingelaar.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kyllingelår
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/qi0fzlyx/yogurt1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Yoghurt naturel
Køkkenredskaber til spicy kylling
1 målebæger
1 sæt måleskeer
2 stk. bagepapir
1 ovnfast fad
1 grøntsagsbørste
1 balje
2 små skarpe knive
1 skærebræt
1 lille skål
1 hvidløgspresser
1 bradepande
1 bagepensel
1 rivejern
1 si
1 stor skål
1 spiseske
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
![](/media/pj2j2gx4/grøntsagsbørste.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbørste
![](/media/4nflmhkc/opvaskebalje-kopier.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Balje
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/c1xhlp3w/bradepande.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bradepande
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Søde kartofler:
3.
Læg bagepapir i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Vask kartoflerne, og skær et kryds i den ene side af hver kartoffel. Læg dem i fadet. Se videoen.
5.
Bag kartoflerne i ovnen i 1-1 ½ time, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
Kylling:
6.
Kom salt, peber, allehånde, korianderfrø og stødt kanel i en lille skål.
7.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom det op i skålen. Se videoen.
8.
Skyl chilien, og skær den overl langs. Fjern kernerne og de hvide sidevægge. Hak chilien fint, og kom den op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
9.
Kom vand i en lille skål og skyl frisk timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
10.
Kom timian op i skålen, og rør krydderiblandingen sammen.
11.
Læg bagepapir i en lille bradepande. Læg kyllingestykkerne i bradepanden. Vask hænder, når du har hørt ved råt kød.
12.
Pensl kyllingestykkerne med olie, og drys krydderiblandingen over.
13.
Sæt bradepanden med kyllingestykkerne i ovnen ved side af kartoflerne, når kartoflerne har bagt i cirka 40 minutter.
14.
Bag kyllingestykkerne i cirka 40 minutter, indtil de er gennemstegte. Tjek med en kniv ved at skære et snit ned i kyllingekødet. Kødet må ikke være rødt ved benene.
Yoghurt-dip:
15.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
16.
Kram væsken ud af agurken med hænderne, og læg agurken i en si. Lad den dryppe af.
17.
Kom yoghurt, agurk og salt i en skål. Rør det sammen og smag til med salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1393 kJ / 332 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 41 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer