- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Spicy kylling
Spicy kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
I denne opskrift bliver kyllingen bagt med en kappe af stærke krydderier over sig. Lad de søde kartofler og yoghurten dulme dine smagsløg og nyd et måltid, der smager så fuglene synger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spicy kylling
Søde kartofler:
4 søde kartofler eller bagekartofler
6 søde kartofler eller bagekartofler
2 søde kartofler eller bagekartofler
Kylling
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
1 tsk. salt
2 tsk. sort peber
3 tsk. sort peber
1 tsk. sort peber
2 tsk. stødt allehånde
3 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. stødt korianderfrø
2 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
2 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
3 tsk. tørret timian eller 5-6 kviste frisk timian
1 tsk. tørret timian eller 2 kviste frisk timian
4 kyllingelår og 4 kyllingevinger
6 kyllingelår og 6 kyllingevinger
2 kyllingelår og 2 kyllingevinger
2 tsk. olie
1 tsk. olie
Yoghurt-dip:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 dl. yoghurt naturel
6 dl. yoghurt naturel
2 dl. yoghurt naturel
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
Sød kartoffel (batat)
Salt
Peber
Allehånde (stødt)
Korianderfrø
Kanel (stødt)
Hvidløg
Chili
Timian (frisk)
Kyllingelår
Olie - smagsneutral
Agurk
Yoghurt naturel
Køkkenredskaber til spicy kylling
1 målebæger
1 sæt måleskeer
2 stk. bagepapir
1 ovnfast fad
1 grøntsagsbørste
1 balje
2 små skarpe knive
1 skærebræt
1 lille skål
1 hvidløgspresser
1 bradepande
1 bagepensel
1 rivejern
1 si
1 stor skål
1 spiseske
Målebæger
Måleskeer
Bagepapir
Ovnfast fad
Grøntsagsbørste
Balje
Urtekniv
Skærebræt
Lille røreskål
Hvidløgspresser
Bradepande
Bagepensel
Rivejern
Si
Stor røreskål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Søde kartofler:
3.
4.
Vask kartoflerne, og skær et kryds i den ene side af hver kartoffel. Læg dem i fadet. Se videoen.
5.
Kylling:
6.
Kom salt, peber, allehånde, korianderfrø og stødt kanel i en lille skål.
7.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom det op i skålen. Se videoen.
8.
Skyl chilien, og skær den overl langs. Fjern kernerne og de hvide sidevægge. Hak chilien fint, og kom den op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Yoghurt-dip:
15.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
16.
17.
Kom yoghurt, agurk og salt i en skål. Rør det sammen og smag til med salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1393 kJ / 332 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 41 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer