Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rissalat:

3.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Lad dem køle af. Se videoen.

4.

Hæld vandet fra de sorte bønner gennem en si. Lad dem dryppe af.

5.

Hvis du bruger en majskolbe, så pil bladene af. Skyl majskolben, og skær majsene fra kolben. Hvis du bruger majs fra dåse, så hæld vandet fra majsene.

6.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.

7.

Hak persillen fint. Kom den op i en lille skål. Se videoen.

8.

Kom bønner, majs og hakket persille op i gryden til de kogte ris. Bland det godt sammen.

Salsa:

9.

Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en lille skål.

10.

Pil rødløget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Se videoen.

11.

Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastikpose om hånden, når du ordner chili. Hak chilien fint Se videoen.

12.

Kom vand i en skål, og skyl persillen eller korianderen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.

13.

Hak krydderurterne fint. Kom den op i en lille skål Se videoen.

14.

Skær limen over, og pres saften fra ½ lime Se videoen.

15.

Smag salsaen til med chili og limesaft.

Guacamole:

16.

Flæk avocadoerne på langs, og fjern stenen Se videoen.

Flæk avocadoen på langs, og fjern stenen Se videoen.

17.

Skrab avocado-kødet ud med en ske. Kom det i en mellemstor skål.

18.

Mos avocadokødet til en glat mos med en gaffel.

19.

Pil hvidløg, og pres dem ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.

20.

Skær limefrugten over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.

21.

Kom cremefraiche i skålen, og rør det sammen.

22.

Smag guacamolen til med salt, limesaft og peber.

Tilbehør:

23.

Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme.

24.

Kom kyllingebrystfileterne på panden, drys med salt, peber og paprika på den ene side af dem, og lad dem stege i 5-7 minutter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Vend dem så, og drys den anden side med salt, peber og paprika, og lad dem stege i 5-7 minutter, eller til der løber klar saft ud af dem. Se videoen.

25.

Tag dem af panden, og skær dem i tynde skiver.

Samle burritos:

26.

Tag en ren stegepande, og varm den op til lav varme. Lun tortillaerne på stegepanden, så de bliver bløde. Tag panden af varmen.

27.

Læg en tortilla på et rent skærebræt.

28.

Læg ½ spiseske ost i en stribe på den ene halvdel af tortillaen, næsten ude ved kanten tættest på dig selv. Kom 2 spiseskeer af risblandingen ovenpå. Kom 1 spiseske af tomatsalsaen og guacamolen ovenpå. Kom til sidst 2-3 skiver kyllingebrystfilet ovenpå. Top med ½ spiseske ost.

29.

Nu skal du rulle dine burritos. Fold den lille tortilla-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så tortillaens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten, og rul den til sidst hen over siden længst væk fra dig. Se videoen.

30.

Fortsæt på samme måde med resten af tortillaerne.

31.

Varm din pande op til middel varme igen, og steg burritoene på panden, til osten smelter og dine burritos er sprøde.

32.

Skær dem over på midten, og server.

Næringsindhold per portion

Energi: 3007 kJ / 719 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 8,2 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Løg, hakke

Løg, hakke

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Kyllingebryst, stege

Kyllingebryst, stege

Burrito, folde

Burrito, folde

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min