
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Spice cake fra Zanzibar
Spice cake fra Zanzibar
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Madnørden Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
Zanzibar som ligger i Tanzania er kendt som krydderiernes ø, og der bliver bl.a. dyrket vanilje, kardemomme, kanel og nelliker, som de også kommes i denne krydderkage.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spice cake fra zanzibar
Spice cake:
150 g. blødt smør
3 æg
2 dl. brun farin
1 ½ banan
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 ½ dl. mel
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker (stødt)
1 tsk. kardemomme
1 knivspids peber
1 tsk. bagepulver
½ dl. mælk
Topping:
Evt. smeltet chokolade som overtræk

Smør

Æg

Brun farin

Banan

Vaniljestang

Hvedemel

Kanel (stødt)

Nellike (stødt)

Kardemomme (stødt)

Peber

Bagepulver

Mælk

Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til spice cake fra zanzibar
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 elpisker
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 dejskraber
1 lille skarp kniv
1 mellem skål
1 rugbrødsform

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor røreskål

Elpisker

Dyb tallerken

Gaffel

Dejskraber

Urtekniv

Mellem røreskål

Rugbrødsform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage kage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
5.
Kom smør og brun farin i skålen med æg, og pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter.
6.
Skræl bananerne, og mos dem i en dyb tallerken med en gaffel.
7.
Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.
8.
Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland dem i smørblandingen. Se videoen.
9.
Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i en skål, og bland det sammen.
10.
Si melblandingen ned i smørblandingen. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre til alle melklumper er væk.
11.
Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.
12.
Smør en rugbrødsform med smør, eller kom bagepapir i, og hæld dejen ned i formen.
13.
Bag kagen i cirka 30 minutter.
14.
Tjek om kagen er færdig ved at stikke en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Se videoen.
15.
Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen.
Topping:
16.
Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 10946 kJ / 2616 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 83 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer