
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti med tomatsovs
Spaghetti med tomatsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

I Italien er de vilde med spaghetti med en god hjemmelavet tomatsovs! De sørger for at stoppe sovsen til randen med god smag. Den gode smag får du også her i GoCooks version af spaghetti med tomatsovs. Og så er den klima-venlig!
Spaghetti med tomatsovs giver cirka 1,2 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mindre CO2 end spaghetti med kødsovs.
Tip: Du kan stege en plantefars og tilføje den til tomatsovsen. Se på pakken, hvordan du gør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med tomatsovs
Tomatsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
4 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
2 dl persille
3 dl persille
1 dl persille
3 spsk. røde linser
4 ½ spsk. røde linser
1 ½ spsk. røde linser
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. chiliflager
1 ½ tsk. chiliflager
½ tsk. chiliflager
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
ca. 800 g hakkede tomater (2 brikker/dåser)
ca. 1200 g hakkede tomater (3 brikker/dåser)
ca. 400 g hakkede tomater (1 brik/dåse)
1 dl vand
1½ dl vand
½ dl vand
Tilbehør:
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
400 g fuldkornsspaghetti
600 g fuldkornsspaghetti
200 g fuldkornsspaghetti
4 spsk. revet parmesanost
6 spsk. revet parmesanost
2 spsk. revet parmesanost

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Gulerod

Persille

Linser (røde)

Olie - smagsneutral

Chili (flager)

Peber

Salt

Hakkede tomater

Vand

Spaghetti

Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med tomatsovs
1 decilitermål
1 spiseske
1 spisekse
1 teske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 rivejern
1 tallerken
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 store gryder med låg
1 grydeske
1 dørslag

Decilitermål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Skærebræt

Rivejern

Middagstallerken

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Stor gryde

Grydeske

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl og rens peberfrugten for kerner og hvide hinder. Skær den i små tern. Se videoen.
5.
Skræl gulerødderne. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
7.
Hak persillen groft. Se videoen.
8.
Skyl de røde linser under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
9.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Se videoen.
Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg i 2 minutter. Se videoen.
Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg i 2 minutter. Se videoen.
10.
Kom røde linser, chiliflager, salt, peber, hakkede tomater, hakket persille og vand i gryden. Rør rundt.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
11.
Kom gulerødder og peberfrugt i gryden.
Kom røde linser, chiliflager, salt, peber, hakkede tomater, hakket persille og vand i gryden. Rør rundt.
Kom røde linser, chiliflager, salt, peber, hakkede tomater, hakket persille og vand i gryden. Rør rundt.
12.
Læg låg på og bring det hele i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.
13.
Smag til med salt og peber.
Spaghetti:
14.
Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
Kom 4 ½ liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
Kom 1 ½ liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Når vandet koger, så kom spaghettien i. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
15.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
Servering:
16.
Servér spaghettien med tomatsovs og revet parmesan på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2259 kJ / 540 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer