- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Spaghetti med pølsefingre
Spaghetti med pølsefingre
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Lad os skræmme dig til aftensmaden med opskriften på Halloween pølsefingre på blodig spaghetti! Du sikrer dig klart førstepladsen i Halloween konkurrencen blandt familie og venner. Du kan i øvrigt gøre fingrene endnu mere skumle ved at bruge en smuttede mandler som negle.
Tip: Du kan bruge en færdig tomatsovs, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med pølsefingre
Tomatsovs:
1 løg
2 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. tsk. tørret timian
1 tsk. tsk. tørret timian
1 tsk. tsk. tørret timian
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Spaghetti med pølsefingre:
300 g spaghetti (gerne fuldkorn)
450 g spaghetti (gerne fuldkorn)
150 g spaghetti (gerne fuldkorn)
3 liter vand
4 ½ liter vand
1 ½ liter vand
6 pølser (eller 12 brunchpølser)
9 pølser (eller 18 brunchpølser)
3 pølser (eller 6 brunchpølser)
1 broccoli
1 ½ broccoli
½ broccoli
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Hakkede tomater
Timian (tørret)
Salt
Peber
Spaghetti
Vand
Pølser
Køkkenredskaber til spaghetti med pølsefingre
1 stor gryde
1 lille gryde
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille kniv
1 grydeske
1 hulske
1 dørslag
Stor gryde
Lille gryde
Måleskeer
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Grydeske
Hulske
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
4.
Pil hvidløgene, og pres eller hak det.
Pil hvidløget, og pres eller hak det.
5.
Kom olie op i en gryde, og tilsæt hvidløg og de hakkede løg.
6.
Tænd for blusset på middelhøj varme, og svits hvidløg og løg, til de er glasklare. Se videoen.
7.
Tilsæt hakkede tomater og tørret timian. Lad det komme op at koge, mens du rører i det. Smag til med salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater og tørret timian. Lad det komme op at koge, mens du rører i det. Smag til med salt og peber.
Tilsæt hakket tomat og tørret timian. Lad det komme op at koge, mens du rører i det. Smag til med salt og peber.
8.
Skru ned på svag varme, og sæt låg på. Lad sovsen simre i cirka 15 minutter, mens du gør resten af retten klar. Tilsæt eventuelt vand, hvis tomatsovsen bliver for tyk.
Pølsefingre og spaghetti:
9.
Vask broccolien grundigt. Skær stokken af broccolien, og skær den i skiver på tykkelse med en finger. Skær resten af broccolien ud i store buketter. Se videoen.
10.
Fyld kogende vand og salt i en gryde, og kog spaghettien i 5 minutter. Skru derefter ned på helt svag varme. Se videoen.
11.
Bræk pølserne over på midten. Skær et snit ind i spidsen af hver pølse, så det ligner en negl.
12.
Skær tre små snit i pølsen tæt på ”neglen”, så det ligner en kno.
13.
Gør det samme lidt længere henne på pølsen, så der bliver to knoer i alt. Gentag med de øvrige pølser.
14.
Kom pølserne og broccolien i gryden til spaghettien. Lad pølserne og spaghettien koge i cirka 7-10 minutter. Smag på spaghettien og brocccolien undervejs, så du ved, hvornår den er færdig.
Servering:
15.
Tag broccolien op med en hulske, og server den i en skål.
16.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld spaghetti og pølser i dørslaget. Husk at hælde væk fra dig selv, og få gerne hjælp af en voksen.
17.
Server spaghettien i fire tallerkener. Kom spaghetti nederst og tomatsovs ovenpå, og læg til sidst de afbrækkede pølsefingre på toppen. Yum, yum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer