1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Edderkoppecupcakes

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt.

6.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen med smørblandingen. Pisk det sammen. Gentag med de næste æg. Se videoen.

7.

Kom hvedemel, kakaopulver og bagepulver i en ny skål, og bland det sammen.

8.

Hæld melblandingen gennem en si ned i dejen.

9.

Hak chokoladen i mindre stykker med en brødkniv, og hæld det i dejen. Se videoen.

10.

Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

11.

Tilsæt mælken lidt efter lidt. Vend rundt i dejen.

12.

Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

Sæt 18 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

Sæt 6 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

13.

Brug 2 spiseskeer til at fylde muffinformene 2/3 op med dej. Se videoen.

14.

Sæt kagerne i midten af ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.

15.

Tjek, om dine muffins er færdigbagte, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten af én af kagerne. Hvis der er dej på kniven, skal kagerne bage lidt længere. Se videoen.

16.

Lad kagerne køle af på en bagerist.

Nu er kagerne klar til pyntning.

Frosting:

17.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en elpisker. Se videoen.

18.

Kom flødeosten i smørblandingen, og pisk det til en jævn masse. Pas på ikke at piske for meget, fordi flødeosten kan skille.

Pyntning:

19.

Tag en sprøjtepose, klip hul i spidsen, og sæt tyllen i. Se videoen.

Har du ikke sprøjtepose, kan du bruge en frysepose, og klippe hul i det ene hjørne. Se videoen.

Har du ingen tyller, kan du sagtens bruge sprøjteposen uden tylle, eller sætte en klat frosting på toppen af kagen med en spiseske. Se videoen.

20.

Fyld frosting i sprøjteposen

21.

Sprøjt en dut af frosting midt på muffinen, og sprøjt en spiral udenom på hver muffin.

22.

Læg en chokoladekiks ovenpå frostingen.

23.

Tag lakridssnøre, eller hvad du ellers har valgt at bruge som ben, og klip den i den rette længde med en saks.

24.

Stik 8 lakridssnøre ind under chokoladekiksen.

25.

Smelt mørk chokolade i en skål i mikroovnen eller over et vandbad. Se videoen.

26.

Klip en sprøjtepose i halv størrelse, og fyld den med det smeltede chokolade.

27.

Klip et meget lille hul i spidsen.

28.

Lav nu 2 prikker på hver chokoladekiks, som en form for lim til at sætte de to hvide chokoladeknapper fast ovenpå. Sæt de hvidechokoladeknapper på.

29.

Lav to prikker på hver chokoladeknap, som pupiller i edderkoppens øjne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1866 kJ / 446 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 49 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Smørcreme til cupcakes

Smørcreme til cupcakes

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Smelte chokolade i mikroovn

Smelte chokolade i mikroovn

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 35 min