
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti med linsesovs
Spaghetti med linsesovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Udfordr dine smagsløg med en ny slags bolo pasta-sovs! Spaghetti linse-o-nese. Det er opskriften på spaghetti bolognese, hvor kødet er skiftet ud med røde linser. Du blender grøntsagerne, så du får en cremet sovs fyldt med smag.
Klassisk bolo med et klimaglad twist. Hvad siger du til det? :-D
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med linsesovs
Linsesovs:
2 løg
3 løg
1 løg
3 fed hvidløg
5 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
2 stængler bladselleri
3 stængler bladselleri
1 stængler bladselleri
1 chili
1 ½ chili
½ chili
200 g røde linser
300 g røde linser
100 g røde linser
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
5 dl vand
7 ½ dl vand
2 ½ dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. oregano
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
1 ½ tsk. salt
2 tsk. salt
1 tsk. salt
400 g spaghetti (fuldkorn)
600 g spaghetti (fuldkorn)
200 g spaghetti (fuldkorn)
2 spsk. revet parmesan
3 spsk. revet parmesan
1 spsk. revet parmesan

Løg

Hvidløg

Gulerod

Bladselleri

Chili

Linser (røde)

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Tomatpuré

Vand

Grøntsagsbouillon

Oregano (frisk)

Salt

Peber

Spaghetti

Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med linsesovs
1 foodprocessor
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 dørslag
2 store gryder med låg
1 grydeske
1 rivejern

Foodprocessor

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Dørslag

Stor gryde

Grydeske

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Linsesovs:
3.
Pil løg og hvidløg.
4.
Skyl og rens bladselleri.
5.
Vask eller skræl gulerødderne. Skær dem i tykke skiver. Se videoen.
Vask eller skræl guleroden. Skær den i tykke skiver. Se videoen.
6.
Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du ordner chili. Se videoen.
7.
Kom løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og chili i en blender eller en foodprocessor, og blend det til en ensartet masse. Se videoen.
8.
Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
9.
Varm en gryde op til middel varme, og tilsæt olie. Kom grøntsager i gryden. Steg dem i 2 minutter, til de begynder at tage farve.
10.
Kom røde linser, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon, oregano, salt og peber i gryden. Rør rundt.
11.
Læg låg på og bring retten i kog. Skru så ned til lav varme. Lad sovsen koge i cirka 15-20 minutter. Rør undervejs, så sovsen ikke brænder på. Hvis sovsen bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
12.
Smag til med salt og peber.
Spaghetti:
13.
Kom 3 liter vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme og læg låg på. Se videoen.
14.
Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge.
15.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i og lad det dryppe af.
Servering:
16.
Spis spaghettien med linsesovsen og revet parmesan på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2753 kJ / 658 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer