
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta>
- Spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
Spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Nem

Klassikeren, som alle elsker - her med sommergrønt og frisk basilikum. Du kan også komme friske tomater i retten i stedet for tomater fra dåse/brik.
Tip: Du kan servere ketchup til retten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
Ingredienser
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3-4 gulerødder
4 ½-6 gulerødder
1 ½-2 gulerødder
1 squash
1 ½ squash
½ squash
2-3 fed hvidløg
3-4 ½ fed hvidløg
1-1 ½ fed hvidløg
2 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
600 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
1 dåse/brik hakkede tomater
1 ½ dåse/brik hakkede tomater
½ dåse/brik hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
Ca. 2 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 3 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
Ca. 1 tsk. tørret oregano, timian eller basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Spaghetti
500 g. fuldkornsspaghetti
250 g. fuldkornsspaghetti
4-5 l. vand
2-2 ½ l. vand
2 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Pynt
Ca. 1 dl. parmesanost til drys
Ca. ½ dl. parmesanost til drys
Lidt hakket basilikum

Løg

Gulerod

Squash

Hvidløg

Olie

Hakket oksekød

Hakkede tomater

Tomatpuré

Oregano (tørret)

Salt

Peber

Pasta (fuldkorn)

Vand

Parmesanost

Basilikum
Køkkenredskaber til spaghetti med kødsovs (sommerstyle)
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
1 rivejern
1 hvidløgspresser
2 store gryder
1 grydeske
2 grydelåg
1 grydelåg
1 dørslag

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Tyndskræller

Rivejern

Hvidløgspresser

Stor gryde

Grydeske

Grydelåg

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kødsovs: Pil, og hak løget fint.
4.
Skyl gulerødderne, skræl dem og skær enderne væk.
5.
Skyl squashen. Riv squash og gulerødder på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Pil, og pres hvidløgene med en hvidløgspresser.
7.
Kom olie i en stor gryde, og varm den op til middel varme.
8.
Kom de hakkede løg i gryden, og steg i 2 minutter, til løgene begynder at tage farve.
9.
Kom hakket oksekød i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt imens.
10.
Kom revet gulerod, revet squash og presset hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og rør rundt.
11.
Åbn dåsen/brikken med hakkede tomater. Kom de hakkede tomater og tomatpuré i gryden, og rør rundt.
12.
Kom tørret oregano, timian eller basilikum i gryden, og rør rundt.
13.
Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt 1 deciliter vand.
Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt 1 ½ deciliter vand.
Læg låg på gryden, og lad kødsovsen koge i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt ½ deciliter vand.
14.
Smag kødsovsen til med salt og peber.
15.
Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
16.
Kom spaghetti i gryden. Læs på pakken, hvor længe spaghettien skal koge. Kog spaghettien.
17.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld spaghetti og kogevand i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af.
18.
Spis spaghettien med kødsovs, og drys med revet parmesanost og hakket basilikum. Bon appetit!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3247 kJ / 776 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer