
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Spaghetti med chili
Spaghetti med chili
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!
Retten er nem at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spaghetti med chili
Ingredienser
3-4 løg
4- 6 løg
2 løg
4-5 persillerødder
6 - 7 persillerødder
2-3 persillerødder
750 g. tomater
1125 g. tomater
400 g. tomater
2-3 kviste frisk oregano eller timian
4 - 6 kviste frisk oregano eller timian
1-2 kviste frisk oregano eller timian
1 ½ - 2 røde chilier
2 - 4 røde chilier
1 rød chili
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1-2 tsk. eddike
2 - 3 tsk. eddike
1 tsk. æble- eller vineddike
½ tsk. salt
3 spsk. salt
1 spsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 ½ knivspids sukker
½ tsk. sukker
1 knivspids sukker
Spaghetti
400-500 g. spaghetti (fuldkorn)
600 - 750 g. spaghetti (fuldkorn)
200-300 g. spaghetti (fuldkorn)
4-5 l vand
2 spsk. groft salt
Drys:
100 g. revet parmesanost
50 g. revet parmesanost

Løg

Persillerod

Tomat

Oregano (frisk)

Chili

Olie - smagsneutral

Vineddike

Salt

Peber

Sukker

Spaghetti

Vand

Parmesanost
Køkkenredskaber til spaghetti med chili
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 store tykbundede gryder med låg
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 dørslag
2 si/sigter
1 rivejern
1 grøntsagsbørste
1 lille skarp kniv
1 balje

Måleskeer

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor gryde

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Dørslag

Si

Rivejern

Grøntsagsbørste

Urtekniv

Balje
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chili:
3.
Pil, og hak løgene. Se videoen.
4.
Skrub, eller skræl persillerødderne. Se videoen.
5.
Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter. Se videoen.
6.
Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Se videoen.
7.
Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
8.
Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. g de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt. Se videoen.
Spaghetti:
9.
Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.
10.
Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
Chili - fortsat:
11.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.
12.
Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
13.
Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.
14.
Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.
15.
Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3248 kJ / 773 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer